Νέα

Και 31 άτομα στην πεζοπορική εξόρμηση στην Άρνη για τη χλωρίδα της Άνδρου!

Στην πεζοπορική εξόρμηση γνωριμίας με τη χλωρίδα της Άνδρου, την Τετάρτη του Πάσχα στις 15 Απριλίου του 2015, έλαβαν μέρος 31 άτομα, κυρίως ντόπιοι. Φτάνοντας μέσα σε πυκνή ομίχλη στην Άρνη συγκεντρωθήκαμε στο Δημοτικό Σχολείο της Άρνης και την εκκλησία της Παναγίας.

Κινηθήκαμε εν συνεχεία κατά μήκος της σηματοδοτημένης διαδρομής 11 προς Άνω Κατάκοιλο περνώντας από τις διαδοχικές ρεματιές της πανέμορφης Άρνης με τις πολυάριθμες εκκλησιές.

Με ξεναγό μας τον γεωπόνο-μυκητολόγο Ηλία Πολέμη γνωρίσαμε ποικίλα είδη χλωρίδας της Άνδρου όπως τα διαφορετικά είδη βελανιδιάς, το σκλήθρο κι άλλα είδη δενδρώδους βλάστησης, λουλούδια και βότανα.

Στη συνέχεια κατηφορίσαμε στην πρόσφατα διανοιχθείσα διαδρομή που σημάναμε με αριθμό 13 προς την περιοχή Ρεμάτων, μια καταπληκτική ξεχασμένη διαδρομή που περνά από τα ξωκλήσια του Ταξιάρχη και του Αγίου Βασιλείου για να καταλήξουμε στον Αρνιπόταμο δίπλα στη βίδα του Λεμπέση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία Πολέμη για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας και σε όλους τους συμμετέχοντες !

Σύντομα νέες εξορμήσεις…

φωτογραφίες : Αλέξανδρος Μαβής

1 Comment

  • Ωραιες φωτο .παλια μονοπάτια Παλιές Αναμνήσεις με ΑΦΤΩ το περπάτημα . μπραβο σας ΚΑΛΛΗ στράτα στο επόμενο ΘΖ ΝΥ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio