Νέα

Βασίλης Πομόνης: Κοστίζει ο Πολιτισμός;

«Ευχαριστούμε το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Πολιτισμού για τη δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου ….…».
Λέτε η συνέχεια να γράφει Άνδρου; Όχι βέβαια! Θα μπορούσε, αλλά υπό το ισχύον στο Δήμο μας καθεστώς δεν μπορεί!! Η συνέχεια γράφει Μυτιλήνης. Και είναι από το πρόγραμμα ενός από τα θεατρικά σχήματα, που προερχόμενα από το νησί της Λέσβου, βρέθηκαν στο νησί της Πάτμου (μόλις 3.000 κάτοικοι) και μετέδωσαν πολιτισμό. Ούτε ένα, ούτε δύο. Είκοσι έξι (26) θεατρικά σχήματα απ’ όλο το Αιγαίο, κόντρα στην οικονομική κρίση βρέθηκαν στο νησί αυτό. Πότε; Όχι μέσα στη φούρια του καλοκαιριού. Από τις 20 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Όταν δηλαδή οι τουρίστες είχαν φύγει. Τα ξενοδοχεία,  τα πολλά εστιατόρια, κ.λ.π., υπό ομαλές συνθήκες, θα είχαν κλείσει και η οικονομική (τουλάχιστον) ζωή θα είχε πέσει στη νάρκη του χειμώνα. Τι συνέβη στο νησί; Δυόμισυ χιλιάδες (2.500) διανυκτερεύσεις!!
Μετρημένες, όχι παραμύθια και υποθέσεις. Βάλτε τώρα την κίνηση στις ταβέρνες, τα μπαράκια, την αγορά γενικότερα της Πάτμου και εύκολα ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Τι είχε προσφέρει ο Δήμος της Πάτμου για να επιτευχθεί όλη αυτή η κοσμογονία;; Απλά πράγματα!! Ολοχρονίς του χρόνου βέβαια έχει παραχωρήσει χώρους για χρήση των θεατρικών ομάδων της Πάτμου. Δωρεάν.  Και για την εκδήλωση της συνάντησης (27ης συνεχόμενης) των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου, συνεισέφερε ποσό περίπου δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ. Τα υπόλοιπα τα έβαλε η Ομοσπονδία των θεατρικών σχημάτων και άλλοι φορείς. Ας υπολογίσουμε λοιπόν πόσα κέρδισαν στην Πάτμο μόνο και μόνο από τις εκδηλώσεις.
Σε χρήμα ζεστό οι κοντόφθαλμοι. Σε προοπτικές όσοι βλέπουν λίγο παραπέρα.       Και μετά ας απαντήσουν στο ερώτημα:
Κοστίζει πράγματι ο Πολιτισμός;;;
Αυτά και να είμαστε καλά και ψύχραιμοι. Βασίλης Πομόνης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio