Νέα

Με τον Νίκο Βασιλόπουλο στη περιοχή της μονής του Αγίου Νικολάου

Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (1)

Το ηλιόλουστο Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016, η Λέσχη Ανάγνωσης Άνδρου οργάνωσε ξενάγηση με τον αρχιτέκτονα και ερευνητή Νίκο Βασιλόπουλο στη περιοχή της Μονής του Αγίου Νικολάου πάνω από τ’ Άχλα.Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (4)
Η ξενάγηση είχε θέμα την Άνδρο την εποχή των Λατίνων, εποχή με την οποία έχει ασχοληθεί πολύ ο κ. Βασιλόπουλος, συγγραφέας και του γνωστού βιβλίου “Η Λατινοκρατία στην Άνδρο”.

Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (5)

Η ξενάγηση άρχισε από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου

Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (7)

Συνεχίστηκε στον Καρόνα με τα ερείπια των πύργων Σαμουήλ και Μπίστη και την εκκλησία της Παναγίας που δεν μπορέσαμε να επισκεφθούμε γιατί η επίσκεψή μας θα έπλητε την κτηνοτροφική ανάπτυξη του τόπου!

Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (8)

Η ξενάγηση τελείωσε στο παλιό γεφύρι μέσα στη ρεματιά που χτίστηκε από τους τότε άρχοντες για να υπάρχει σίγουρη πρόσβαση με τον Άγιο Ιωάννη τον Σχίνο που τότε ήταν βίγλα

Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (3)

Εντύπωση προκάλεσαν τα πολλά τοπωνύμια, επίθετα αλλά και τωρινές κοινωνικές και θρησκευτικές συμπεριφορές  κατοίκων της Άνδρου,που έχουν τις ρίζες τους σε αυτή την ιστορική περίοδο του νησιού.

Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (2)       Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (9)

Ξενάγηση με τον Νίκο Βασιλόπουλο27 febr 2016 vanglouk androsfilm (10)

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio