Νέα

Αρχίζουν στην Άνδρο οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Μουσικές και Μουσικοί της Άνδρου"

πανκυκλαδική συνάντηση πνευστών στην Άνδρο 25 σεπτ 2008 vanglouk androsfilm _1

Αύριο Τετάρτη, 6 Απριλίου στο Γαύριο, Δημοτικό Σχολείο,

την Πέμπτη, 7 Απριλίου στο Κόρθι, ΚΠΕ Κορθίου Αγ. Τριάδα

και την Παρασκευή, 8 Απριλίου στη Χώρα, Δημοτικό Θέατρο

Ξεκινούν την Τετάρτη, 6 Απριλίου, από το Γαύριο οι προβολές της ταινίας «Μουσικές και Μουσικοί της Άνδρου». Πρόκειται για μια ταινία – ντοκιμαντέρ, που κατέγραψε υλικό από 19 μουσικούς, δεξιοτέχνες στα λαϊκά παραδοσιακά όργανα βιολί, λαούτο, σαντούρι, τσαμπούνα και τουμπί. Ο φακός του κινηματογραφικού συνεργείου του βραβευμένου νέου σκηνοθέτη Δημήτρη Κιτσικούδη, με την επιστημονική καθοδήγηση του Δρ Εθνομουσικολογίας Χάρη Σαρρή – γνωστού ήδη στο κοινό των Κυκλάδων για τη συμβολή του στην υποστήριξη των ετήσιων Μουσικών Συναντήσεων της Περιφέρειας- κατέγραψε μοναδικά στιγμιότυπα, αυθόρμητες συναθροίσεις και συνεντεύξεις παλιών και νέων μουσικών σε 10 χωριά της Άνδρου, τα οποία επισκέφθηκαν οι παραγωγοί της ταινίας, σε δυο χρονικά φάσεις.
Η παραγωγή έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού), σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου και το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη» και είναι η πρώτη ταινία αυτού του είδους. Θα ακολουθήσουν και άλλες, σε άλλα νησιά, ανάλογα με το υλικό που θα υπάρξει.

andros_moysikoi vanglouk androsfilm

andros_moysikoi vanglouk androsfilm

Η παραγωγή αυτή έχει εμπλουτιστεί από κινηματογραφικές λήψεις που έγιναν σε προηγούμενα μουσικά δρώμενα στο νησί, στα πλαίσια των διοργανώσεων της Πανανδριακής Συνάντησης Παραδοσιακής Μουσικής (Άνδρος 2007) και της 7ης Παγκυκλαδικής Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών (Άνδρος 2008), καθώς και έπειτα από πενταετή μουσικολογική έρευνα, μελέτη και σύνθεση του υλικού που προέκυψε από αυτές.
Το τελικό προϊόν θα κυκλοφορήσει σε dvd, με τη συμμετοχή του Δήμου Άνδρου και θα αποτελέσει ένα ακόμη πολύτιμο στοιχείο προβολής της πλούσιας παράδοσης του νησιού μας
 

1 Comment

  • Κάλπες ΕΠΕΙΤΙΧΙΑς και τωρα αρχίζουν οι δισκολιες για τα ΠΑΡΚΙΝΚ και το κτλ αστο σκεφτούν λιγακι προτού εχωμε μποτιλιάρισμα και καπιος που θέλει να έρθει απω καπιο χωριο να παρι κτλ να δούμε

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio