Νέα

Η Άνδρος ΚοινΣΕπ και το Bloco Swingueria φέρνουν τη Bahia της Βραζιλίας στην Άνδρο!!!

andros-film vanglouk

Με αφορμή το Κορθιανό καρναβάλι και την παρουσία του Bloco Swingueira σε αυτό, παρατηρήσαμε την ανάγκη όλων για χαρά στη ζωή μας και επαφή με το βαθύτερο εαυτό μας. Κάτι που τα κρουστά-τύμπανα επιτυγχάνουν με το να μας φέρνουν πιο κοντά.
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 1ο σεμινάριο του Bloco Swingueria που θα γίνει στην Άνδρο από την Άνδρος ΚοινΣΕπ. Αρωγός σ’ αυτό το μουσικό μας ταξίδι η Fast Ferries που στηρίζει τις δράσεις μας με κάθε τρόπο.
“Ο χτύπος των κρουστών κάνει την καρδιά να πάλλεται δυνατά. Ξεσηκώνει την ψυχή και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε. Παίζοντας τύμπανα ή κρόταλα και συνεπαρμένες από τη δύναμη του ρυθμού, οι Μαινάδες, νύμφες που συνόδευαν τον Διόνυσο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο οι ιέρειες του στις διονυσιακές γιορτές, καταλαμβάνονταν από θεϊκή μανία και χόρευαν ξέφρενους χορούς”.
Έτσι τα κρουστά ριζωμένοι ήχοι στην παράδοση των Ανδριωτών, μια και ο Θεός Διόνυσος αγαπούσε ιδιαίτερα το νησί.(κάθε χρόνο υπήρχαν επταήμεροι εορτασμοί του θεού στην Άνδρο), επιστρέφουν στον τόπο τους!
Οδηγός μας στο μουσικό αυτό ταξίδι ο maestro:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ.
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές σε μικρή ηλικία με κλασικό πιάνο και θεωρεία τις μουσικής. Απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου/Λυκείου Παλλήνης με κατεύθυνση στον παραδοσιακό τομέα όπoυ ασχολήθηκε με όργανα της ανατολικής μεσογείου(σαζι ,ουτι κ.α.) και θεωρεία της βυζαντινής μουσικής.
Σε ηλικία 17 χρονών επιλέγει τα κρουστά σαν κύριο όργανο με καθηγητή τον Βαγγέλη Καρίπη. Εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός από το 1995 με πολλές συνεργασίες τόσο στον χώρο της εγχώριας μουσικής σκηνής όσο και στον χώρο της Jazz και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής σε επίπεδο live εμφανίσεων και δισκογραφίας.
Σαν free lance μουσικός αλλά και σαν μέλος του γκρούπ Μode Plagal (1997-2005) εχει περιοδεύσει και λάβει μέρος σε φεστιβάλ και συναυλίες σε όλο τον κόσμο: Sfinx 1999(Be), Bath 2002(uk), Summerstage 2002(usa), Rhythmstick fest 2003(uk), Rabat jazz fest 2004(mo),Dranuter fest 2012(be) , Dock des suds à Marseille 2013(fr), κ.α.
Το 2014 ιδρύει το Bloco Swingueira μια πολυμελής ορχήστρα afro-βραζιλιάνικων κρουστών στα πρότυπα των bloco afro του Salvador, Bahia, Brasil…
Έχει διοργανώσει – πάρει μέρος σε σεμινάρια και live εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς δασκάλους – εκφραστές της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας οπως: Μarivaldo Paim, Memeu, Mario Pam, Patinho Axe Correia , Μarquinho Da Dona Geralda,Giba Goncalves κ.α. Ιδρυτικό μέλος καθώς και δάσκαλος-μαέστρος της ομάδας samba reggae – samba afro στο QUILOMBO από το 2004 μεχρι το 2014.
Αυτόν τον καιρό εμφανίζεται με groups και καλλίτεχνες όπως:
TRIO ARRASTAO,SUPERBACANA,GRUPO INLE,NEO YORUBA PEOPLE,MARTHA MORELEON,ADEDEJI ADETAYO…
Άλλες συνεργασίες:
MODE PLAGAL,VINICIO CAPOSSELA ,ELEUSIS, C.BALTAZANIS,SPHERE PROJECT, FURIOSA BAND(BERLIN), S.DADOUSH & LOS TIGAINOS, BRAZZ, AFROLAB, Α.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ , Κ.ΠΑΥΛΙΔΗΣ, Α.ΑΠΕΡΓΗΣ, Δ.ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ, ,Ε.ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ,Τ.ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ,Ν.ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ,Δ.ΓΑΛΑΝΗ,Λ.ΜΠΑΛΑΦΑ κ.α.
Τι είναι το Bloco Swingueira:
Το BLOCO SWINGUEIRA είναι ένα μουσικό σύνολο κρουστών που παίζει και χορεύει στους ρυθμούς της samba reggae από την Bahia της Βραζιλίας. Ο δυναμικός ήχος από διαφορετικούς τύπους κρουστών μαζί με τις εντυπωσιακές χορογραφίες δημιουργούν μια πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία.
Οι <<ιεροί>> ρυθμοί και χοροί της ανιμιστικής θρησκείας Candomblé επιδρούν ριζικά στη γέννηση αυτού του μουσικού ιδιώματος της Samba Reggae-Samba Afro την δεκαετία του ’70, όταν και πρωτοεμφανίστηκε το bloco afro, (μπάντα κρουστών), ILÊ AIYÊ. Το 1974 τα ελαφρύτερα μεταλλικά τύμπανα αντικατέστησαν τα βαριά παραδοσιακά ξύλινα και οι μπάντες βγήκαν στους δρόμους της πόλης και εξέφρασαν τη κουλτούρα, την εθνική ταυτότητα και την υπερηφάνεια των Αφρο-Βραζιλιάνων της Bahia.
Σήμερα, Η Samba Reggae είναι μια διεθνής μουσική “γλώσσα” που εξαπλώνεται σε όλο το κόσμο μέσα από μπάντες κρουστών, όπως το Bloco Swingueira, που με τη μίξη αφρικανικών ρυθμών με τo Candomblé, την samba, την reggae, το merengue και το funk δημιουργούν ένα “εκρηκτικό” και μοντέρνο μείγμα ρυθμών, χορού και πολιτισμού.
Σας περιμένουμε να γίνουμε όλοι μαζί μέρος αυτού του υπέροχου κόσμου των κρουστών. Άνδρος ΚοινΣΕπ- Βloco Swingueira
Η πρώτη μας συνάντηση θα έχει σεμιναριακή μορφή. Σκοπός είναι να συνεχίσουμε με μαθήματα κρουστών κάθε δύο εβδομάδες, και να συνεχιστούν όλο το χρόνο ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα παιχτών εδώ στο νησί μας.
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στα τηλέφωνα : 6945635838 και 6936120078.
Κόστος σεμιναρίου: 25€ η μία ημέρα
40€ το 2ήμερο
Σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλα μέλη στην ίδια οικογένεια που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο ή έχουν ανανεωμένη κάρτα ανεργίας θα υπάρξει έκπτωση.
Λόγο περιορισμού των μουσικών οργάνων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio