Video Άνδρος Video Νέα

Την Τρίτη 19/4, η ταινία "Γαλλική Σουίτα" στις 8:30μμ

γαλλικη σουιτα vanglouk androsfilm

Πριν την ταινία, Ανδριακά Επίκαιρα: “Σταμάτης Ραΐσης εξ Άνδρου Κυκλάδων”

Γαλλική Σουίτα
Suite Francaise

Δραματική 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107′

Αγγλο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Σολ Ντιπ

με τους: Μισέλ Γουίλιαμς,Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ματίας Σένερτς, Σαμ Ράιλι

Η νεαρή Λουσίλ μένει σε ένα αρχοντικό μαζί με την αυστηρή αστή πεθερά της και περιμένει μάταια τον άντρα της να επιστρέψει από το μέτωπο. Η αναγκαστική φιλοξενία του Γερμανού αξιωματικού Μπρούνο στο σπίτι τους αλλάζει τις ισορροπίες, καθώς η Λουσίλ γοητεύεται από τον νεαρό εισβολέα. Ένας απαγορευμένος έρωτας αρχίζει να γεννιέται την ώρα που η ναζιστική εξουσία είναι έτοιμη να δείξει το απάνθρωπο πρόσωπό της.

Η «Γαλλική Σουίτα» της Ιρέν Νεμιρόβσκι κυκλοφόρησε το 2004 και έγινε πολύ σύντομα διεθνές μπεστ σέλερ. Περιγράφει τη φυγή των Γάλλων από το Παρίσι τον Ιούνιο του 1940. Ο εχθρός προελαύνει και καταλαμβάνει μια έντρομη χώρα. Την κατάρρευση του μετώπου ακολουθεί η γερμανική κατοχή. Το Μπυσσύ είναι ένα από τα πολλά χωριά όπου οι κάτοικοι βλέπουν τους Γερμανούς να επιτάσσουν τα σπίτια τους. Η παρουσία του κατακτητή οξύνει τις εντάσεις και αφυπνίζει τα ανικανοποίητα πάθη των κατοίκων. Ένας γερμανός στρατιώτης ερωτεύεται μια γαλλίδα κάτοικο.
Η συγγραφέας της «Γαλλικής Σουίτας», Ιρέν Νεμιρόβσκι, πέθανε στο Άουσβιτς το 1942. Το χειρόγραφο βρέθηκε από την κόρη της, 50 χρόνια αργότερα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio