Νέα

Τρίτη βράδυ 3 Μαΐου 2016 , προβολή δύο ταινιών για την Άνδρο

περιφερειακες εκδηλώσεις ΤΡΙΤΗ ΠΑΣΧΑ cine club of andros vanglouk androsfilm

Τρίτη 3 Μαΐου 2016, 9:00μμ Δημοτικό Θέατρο Άνδρου

Η Άνδρος της Μαρίνας Καραγάτση. 15′

Ο ασκός του Αιόλου. 83′

with english subtitles

Συμμετέχοντας και φέτος σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι που διοργανώνεται από το τμήμα προγράμματος του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλει 20 ταινίες του  Φεστιβάλ  στην Άνδρο τον Μάιο και τον Ιούνιο. Γινόμαστε και πάλι συνοδοιπόροι και κάνουμε πράξη την κοινή πεποίθηση πως ο κινηματογράφος είναι μια εμπειρία ικανή να μας ενώσει.

Η Άνδρος της Μαρίνας Καραγάτση. 15′
Η αφήγηση της Μαρίνας Καραγάτση για την τριετή παραμονή της στην Άνδρο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και η γνωριμία της με τον άγνωστο κόσμο του νησιού όπως απεικονίζεται στο φωτογραφικό της φακό. Ένα ντοκιμαντέρ από την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου με τη συλλογή και ψηφιοποίηση ερασιτεχνικών φιλμ 8mm και super 8 της εποχής.

Ο ασκός του Αιόλου. 83′
Η παρουσία πολυάριθμων ανεμογεννητριών που φυτεύονται αλόγιστα στο όνομα της «πράσινης ενέργειας» σε ανεκτίμητες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αποτέλεσε το έναυσμα για μια έρευνα που κράτησε σχεδόν δυόμισι χρόνια. Ο κύριος στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να φέρει στην επιφάνεια τις πραγματικές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της εφαρμογής αυτής της πολιτικής και τις «παρενέργειες» τον αποκαλούμενων «στρατηγικών επενδύσεων» που επιδοτούνται αδρά. Ο Ασκός του Αιόλου εστιάζει στους αγώνες που κάνουν οι τοπικές κοινωνίες για να αποτρέψουν τη μετατροπή του οικοσυστήματος που τις περιβάλει σε βιομηχανικές περιοχές και ερευνά τις διαδρομές του χρήματος από τα πολιτικά γραφεία μέχρι τις κορυφές των βουνών.

Αφήστε ένα σχόλιο