Νέα

Πολιτιστικό καλοκαίρι Άνδρου 2016

9 

Vanglouk androsfilm


Στη Συνέντευξη Τύπου του Δήμου Άνδρου, που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Μαίου, στην αίθουσα “Φαίδρα” του Saint George Lycabettus Hotel, με θέμα την παρουσίαση των κορυφαίων πολιτιστικών δράσεων του καλοκαιριού στο νησί, παρουσιάστηκαν:
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, η έκθεση του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή, η έκθεση του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, το Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα “ΜΜΕ, Γλώσσα και Πολιτισμός” και η έκθεση του Μουσείου Λαογραφίας με θέμα “Το σχολείο 100 χρόνια πριν“.
Μίλησαν ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Παντελής Βούλγαρης , ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως κ. Νίκος Σιγάλας, η υπεύθυνη για το Θερινό Πανεπιστήμιο, καθηγήτρια Νικολέττα Τσιτσανούδη και η ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου.Vanglouk androsfilm
Ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης -μεταξύ άλλων- τόνισε:
Θα πρέπει να γνωρίζετε –όσοι δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε το νησί μας- ότι η Άνδρος είναι δυο πράγματα: Φύση και Πολιτισμός. Είναι τα δυο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Είναι τα στοιχεία που αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Σε αυτά έχουμε εστιάσει και αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε. Στόχος είναι να γίνει η Άνδρος κορυφαίος προορισμός για επισκέπτες υψηλού επιπέδου. Και φέτος το καλοκαίρι γίνονται αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Πολέμη, Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Περρής, Γεωργία Νταγκάκη, Αγγελική Τουμπανάκη κ.ά.
20160519_132817
 
και βίντεο σε λίγο

Αφήστε ένα σχόλιο