Νέα

Για 10ήμερη εκδρομή στην Άνδρο έρχονται 40 πρόσκοποι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

vanglouk Androsfilm Logo_Sep_trans

Ένα σύνολο από σαράντα (40) παιδιά, ηλικίας από ένδεκα έως δεκαπέντε ετών, με τους Βαθμοφόρους τους – δεκαπέντε επιπλέον ενήλικα εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα από το ΣΕΠ, στελέχη – θα κατασκηνώσουν και θα φιλοξενηθούν στη περιοχή της όμορφης Παλαιόπολης (κτήμα Λουκρέζη)!
1ο σύστημα Προσκόπων Ζωγράφου επισκέπτεται την Άνδρο Vanglouk androsfilm (1)
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  αλλά και σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΠ (ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ),  η 1η Ομάδα Προσκόπων Ζωγράφου, θα βρεθεί στο πανέμορφο, πολιτισμικό – πολιτιστικό και ιστορικό νησί της Άνδρου από 1/7/2016 έως και 10/7/2016 για την καλοκαιρινή εκπαιδευτική της κατασκήνωση!
2ο σύστημα Προσκόπων Αργυρούπολης επισκέπτεται την Άνδρο Vanglouk androsfilm (1)
Η κατασκήνωση αυτή, πέρα από τον καθαρά εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, αποτελεί ¨κομμάτι¨ και συνέχεια των διαφόρων επετειακών δράσεων/εκδηλώσεων μας, για τα 80 χρόνια λειτουργίας του Συστήματός μας(1936 – 2016)!
Εφέτος λοιπόν το Καλοκαίρι στην Άνδρο, θα το εορτάσουμε μαζί με άλλα δύο Αδελφά Προσκοπικά Συστήματα με τα αντίστοιχα τμήματά τους (Ομάδες Προσκόπων).
Πρόκειται για τη 2η Ομάδα Προσκόπων Ελληνικού-Αργυρούπολης (Αθηνών) και την 7η Ομάδα Προσκόπων Αγίου Δημητρίου (Θεσσαλονίκης)!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι Προσκοπικές τους δράσεις και το Προσκοπικό τους πρόγραμμα θα επεκταθούν σε όλο το εύρος της νήσου Άνδρου, ανακαλύπτοντας τα μοναδικά σε κάλλος μονοπάτια, θα επισκεφτούν τα ιδιαίτερα μουσεία, τα Ενετικά κάστρα, τις Μονές, το σπήλαιο ¨Φόρος¨, τους πανέμορφους καταρράκτες, θα γνωρίσουν τα υπέροχα χωριά και τις κατά τόπους παραδόσεις και ακόμα θα ανακαλύψουν τη μουσική και τη χορευτική παράδοση του νησιού!
Παράλληλα θα εκπαιδευτούν διαμορφώνοντας οι ίδιοι το κατασκηνωτικό τους χώρο, στήνοντας τις σκηνές, τις περιφράξεις, το μαγειρείο, το αναρρωτήριο, τους χώρους υγιεινής, τις Προσκοπικές τραπεζαρίες, τις Προσκοπικές πύλες και κάθε λογής άλλη Προσκοπική κατασκευή, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον αλλά και τη τοπική χλωρίδα και πανίδα!
1ο σύστημα Προσκόπων Ζωγράφου επισκέπτεται την Άνδρο Vanglouk androsfilm (3)

Πρόσκληση 1ου  Συστήματος  Προσκόπων  Ζωγράφου

Αγαπητοί φίλοι,
θα ήταν ιδιαιτέρως τιμητικό για εμάς να παραβρεθείτε στη τελετή λήξης της Κατασκήνωσής μας (Πυρά Λήξης), το Σάββατο 9/7/2016 και ώρα 21:00΄ στον κατασκηνωτικό μας χώρο (κτήμα Λουκρέζη – Παλαιόπολη) και να συμμετάσχετε μαζί μας αφενός στις επετειακές δράσεις μας, αφετέρου να δείτε και να ανακαλύψετε μια Προσκοπική Κατασκήνωση!
*Εννοείτε ότι για οποιαδήποτε άλλη επίσκεψη στο χώρο μας, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα, είστε ευπρόσδεκτοι και με χαρά θα σας υποδεχθούμε και θα σας ξεναγήσουμε, αρκεί να μην εμποδίζει η επίσκεψη σας το αμιγώς Προσκοπικό πρόγραμμα της ημέρας και των παιδιών (πχ απουσία λόγο ημερήσιας εκδρομής). Για το λόγο αυτό παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στον αριθμό 6949404041 για να διευθετήσουμε πάσα λεπτομέρεια.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

.Α. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο