Νέα

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου υποψήφια για «γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης» το 2019

European Region of Gastronomy vanglouk androsfilm (4)
Τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 θα διεκδικήσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθιστώντας τα τοπικά προϊόντα των νησιών σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα.
European Region of Gastronomy vanglouk androsfilm (3)
Όπως σημειώνει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου, λόγω της υποψηφιότητάς της, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μέσα από μια σειρά οριζόντιων δράσεων, που θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
European Region of Gastronomy vanglouk androsfilm (1)
Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας έκανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος από τη Δανία, όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ετήσιου Συνεδρίου Διαχείρισης Τροφίμων και Βιομηχανίας Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων (IFAMA).
Το IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), που αποτελεί διοργανωτή των βραβείων με την υποστήριξη Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, είναι ένα διεθνές διεπιστημονικό δίκτυο εμπειρογνωμόνων το οποίο στοχεύει να ενδυναμώσει και να διευκολύνει τις τοπικές κοινότητες ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες της ιδιαίτερης διατροφής, του πολιτισμού, των τεχνών, του βιώσιμου τουρισμού και των άλλων τοπικών τους πόρων. European Region of Gastronomy vanglouk androsfilm (2)
από  http://www.naftemporiki.gr/
 

Προσθέστε ένα σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio