Νέα

Δήμος Άνδρου: Συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τα υποθηκοφυλακεία των νησιών

yp_dikaiosynis vanglouk androsfilm
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Ιουλίου 2016, συνάντηση Δημάρχων, εκπροσώπων Δήμων και νομικών από διάφορα νησιά των Κυκλάδων, με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η σχεδιαζόμενη μεταφορά των υποθηκοφυλακείων πολλών νησιών, ανάμεσα στα οποία και η Άνδρος. Ο δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους θα επέλθει τεράστια ζημιά στην οικονομία του νησιού στην περίπτωση που μεταφερθεί το υποθηκοφυλακείο στη Σύρο, όπως σχεδιάζεται, και ζήτησε από το υπουργείο να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του, ως προς το συγκεκριμένο θέμα.
Ο κ. Κοσμάτος υπήρξε καθησυχαστικός όσον αφορά τα μεγάλα νησιά και υποσχέθηκε ότι θα επανεξετασθεί συνολικά το θέμα. Παρέπεμψε, ωστόσο, στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν με την οριστικοποίηση του σχεδίου νόμου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Μυκόνου, οι αντιδήμαρχοι Πάρου και Τήνου, νομικοί από την Άνδρο και την Πάρο, ο υποθηκοφύλακας Πάρου καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.
Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρο

Αφήστε ένα σχόλιο