Νέα

Η άγρια ζωή της Άνδρου αποκαλύπτεται σε έκθεση του LIFE ANDROS στη Χώρα

thalassokorakas

thalassokorakas

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φύση της Άνδρου, αλλά και την άγρια ζωή της, έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χώρας, μέσα από την έκθεση του προγράμματος LIFE ANDROS, που λειτουργεί στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο.
Ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόγραμμα LIFE που υλοποιεί με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με προβολή ντοκιμαντέρ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά σε αίθουσα του Εμπειρίκειου Γυμνασίου, στην είσοδο της Χώρας (δίπλα στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη και απέναντι από το Ίδρυμα Κυδωνιέως), από τις 19:30 μέχρι τις 23:00 και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:
-Να γνωρίσουν τα προστατευόμενα από το πρόγραμμα είδη πουλιών.
-Να μάθουν για τις δράσεις του προγράμματος (επαναλειτουργία περιστεριώνων, καλλιέργεια εκτάσεων, καταγραφή ντόπιων ποικιλιών σπόρων κλπ).
-Να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ διάρκειας μισής ώρας με θέμα το πρόγραμμα LIFE και το περιβάλλον της Άνδρου.
-Να ενημερωθούν για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής στο πρόγραμμα.
-Να πληροφορηθούν τι μπορούν να κάνουν αν βρουν τραυματισμένο πουλί και πώς μπορεί να βοηθήσει το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών του προγράμματος.
-Να μάθουν πώς ένα πρόγραμμα το οποίο ασχολείται με το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα μπορεί να «δέσει» με το περιβαλλοντικό τουρισμό, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Άνδρο.
Ανάλογη έκθεση είχε πραγματοποιηθεί πέρσι στο Μπατσί (παλαιά σφαγεία).
Αξίζει να σημειωθεί πως στον Όρμο Κορθίου λειτουργεί μόνιμα κέντρο ενημέρωσης για το πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να επισκεφθεί όποιος το επιθυμεί, καθημερινά. Στη διάρκεια της λειτουργίας του, το κέντρο ενημέρωσης έχουν επισκεφθεί μαθητές σχολείων, σύλλογοι και πολλοί εκδρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

1 Comment

  • Είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε τα Πλούτη που προσφέρει το νησί μας και στους ξένους και σε Ανδριώτες Θζny

Αφήστε ένα σχόλιο