Video Άνδρος Video Νέα

Την Τρίτη 23/8, στην αυλή, η ταινία "Ασανσέρ για δολοφόνους" με την Ζαν Μορώ

ασανσερ για δολοφονους vanglouk androsfilm

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, 21:00 Σινε αυλή

Ασανσέρ Για Δολοφόνους
Ascenseur Pour L’ Echafaud
Θρίλερ 1958 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 90′
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λουί Μαλ με τους: Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Λίνο Βεντούρα
Ο Ζιλιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του, φεύγοντας όμως παγιδεύεται στο ασανσέρ. Κι ενώ εκείνη τον αναζητά στο νυχτερινό Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι που έχει κλέψει το αυτοκίνητό του μπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον κλασσικά φιλμ νουάρ, που αφηγείται μία πανέξυπνη ιστορία αγωνίας. Το «Ασανσέρ για δολοφόνους», αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο από τον Λουί Μαλ, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νοέλ Καλέφ. Θεωρείται προάγγελος της νουβέλ βαγκ και των γαλλικών αστυνομικών θρίλερ που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’60 και καθιέρωσε τον Λουί Μαλ στον κινηματογράφο. Η μεθυστική μουσική του Μάιλς Ντέιβις ντύνει άψογα την ταινία ενώ η, νέα και γοητευτική, Ζαν Μορό καθηλώνει με την ερμηνεία της.
Άλλωστε, το «Ασανσέρ για δολοφόνους» μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη εκρηκτική εμφάνιση της Ζαν Μορό στον κινηματογράφο. Είναι και η ταινία που άλλαξε τη ζωή της και έδωσε νέα πνοή στην καριέρα της.
Αιθέριο, μυστηριώδες και τραγικό

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio