Νέα

Στειρώσεις για αδέσποτες γάτες

filozoiko-somateio-androy-vanglouk-androsfilm-1
Ο Δήμος Άνδρου, η Animal Action και το Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου ανακοινώνουν ότι στο πλαίσιο της δράσης περί της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην Άνδρο το Σάββατο 26/11/2016 και την Κυριακή 27/11/2016 και ώρα 12:00 στο κτήριο ΕΟΧΑ της Δημοτικής Κοινότητας Άνδρου θα πραγματοποιηθούν στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες.
Είναι απαραίτητο όποιος θελήσει να στειρώσει την γάτα του να έχει μαζί του κλουβί.
Η συμμετοχή όποιου το επιθυμεί ως εθελοντής, θα είναι πολύτιμη.
Τηλ. Επικοινωνίας: κ. Ελένη Περτέση 6973184664 και κ. Αθηνά Τσατσομοίρου 6945454457
 
filozoiko-somateio-androy-vanglouk-androsfilm

Χρήσιμες Συμβουλές για την Συμμετοχή στα Προγράμματα Στειρώσεων

ΓΕΝΙΚΑ – Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι όλα όσα κάνουμε στα προγράμματα στειρώσεων έχουν ως κύριο σκοπό τη βελτίωση της ζωής του ζώου. Συμπεριφερόμαστε στα ζώα με συμπόνοια και σεβασμό.
Προσπαθούμε όλοι να διατηρούμε μια σχετική ησυχία κατά τη διάρκεια των στειρώσεων για να μην στρεσάρουμε περισσότερο το ζώο από τα απολύτως απαραίτητα.
Δεν πρέπει να είναι τα ζώα λερωμένα ούτε πριν ούτε μετά την εγχείριση.
Αν παρατηρήσετε ότι κάποιο ζώο είναι λερωμένο να ενημερωθούμε για να καθαριστεί πριν ξεκινήσει η εγχείριση.
Ο χώρος που αναρρώνουν τα ζώα από τις στειρώσεις είναι ζεστός, ήσυχος και καθαρός.
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΖΩΟΥ (Εθελοντές και/ή κτηνίατροι)
Δεν φωνάζουμε και δεν μαλώνουμε το ημιαναίσθητο ζώο. Όσο πιο ήσυχο είναι το περιβάλλον, τόσο λιγότερο στρες θα έχει και τόσο πιο γρήγορα θα κοιμηθεί. Τα πολύ στρεσαρισμένα/φοβισμένα ζώα συχνά χρειάζονται μεγαλύτερη δόση αναισθησίας, που θα πρέπει να αποφεύγεται.
Όταν το ζώο είναι αναισθητοποιημένο δεν το σηκώνουμε ποτέ από το σβέρκο. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και επιπλέον στρεσαρίσματος του ζώου. Δεν συνάδει με φιλοζωική συμπεριφορά.
Για Γάτα: Την ξαπλώνουμε στα χέρια μας, προσέχοντας όσο τη μεταφέρουμε να μην χτυπήσει το κεφάλι της σε πόρτα ή αλλού.
Την τοποθετούμε στο κλουβί με το κεφάλι στην είσοδο του κλουβιού και να βλέπει προς τα κάτω για την αποφυγή αναρρόφησης. Το χειμώνα το σκεπάζουμε με πετσέτα και ανάβουμε το καλοριφέρ/σόμπα στο χώρο που αναρρώνουν.
Για Σκύλο:
Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιείται ειδικό φορείο ή κουβέρτα. Σε καμία περίπτωση δεν το σηκώνουμε από το σβέρκο και το δέρμα της πλάτης. Προσέχουμε το κεφάλι του να μην χτυπήσει, τοποθετείται σε χώρο ζεστό, καθαρό και ήσυχο για να αναρρώσει.
Το χειμώνα το σκεπάζουμε με κουβέρτα και ανάβουμε το καλοριφέρ/σόμπα στο χώρο που αναρρώνει.
Οι χειριστές των ζώων καθαρίζουν τα χέρια τους μετά από κάθε ζώο ή φοράνε γάντια μιας χρήσης τα οποία αλλάζουν μετά από κάθε χειρισμό. Αλλάζουν τα ρούχα τους καθημερινά.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ (προετοιμασία και κατά της διάρκεια των στειρώσεων)
ΓΑΤΕΣ
Ιδανικά, πιάνονται από το προηγούμενο βράδυ και φυλάσσονται μέσα σε κλουβί που έχει εφημερίδα.
Τα κλουβιά σκεπάζονται με πετσέτα/σεντόνι για να μένει το ζώο ήσυχο.
Αν πιαστεί από το βράδυ, να μην φάει μετά τις 12 το βράδυ.
Συγκεκριμένος εθελοντής προσέχει τα ζώα τα οποία είναι αναίσθητα , τα καθαρίζει και τους αλλάζει την εφημερίδα (υποσέντονο). Όλα τα ζώα φυλάσσονται για 24 ώρες και αν γίνεται πριν απελευθερωθούν τρώνε λίγη κονσέρβα (1-2 κουταλιές). Όχι ξηρή τροφή, καλύτερα υγρή που είναι πιο εύπεπτη και περιέχει και υγρασία.
Θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος που δεν θα μπερδεύει τα κλουβιά και θα ξέρει το κάθε ζώο σε ποιο κλουβί πρέπει να πάει – σε περίπτωση που είναι από διαφορετικές περιοχές και από άλλες αποικίες για να μην μπερδευτούν τα ζώα.
ΣΚΥΛΙΑ
Τα σκυλιά βρίσκονται σε χώρους αναμονής όπου περιορίζεται το άγχος τους.
Εθελοντές τα μεταφέρουν στο χώρο όπου θα κουρευτούν και θα γίνει η προεγχειρητική απολύμανση και στην συνέχεια μεταφέρονται στο ιατρείο.
Όλα τα ζώα θα παραμένουν στο κτηνιατρείο μέχρι να ξυπνήσουν. 3-4 ώρες αφότου έχουν ξυπνήσει θα φάνε όλα 1-2 κουταλιές κονσέρβα όχι όμως νερό. Νερό όταν θα έχουν συνέλθει πλήρως.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ
Τα ζώα θα παραμένουν υπό κτηνιατρική επίβλεψη μέχρις ότου ξυπνήσουν από τη νάρκωση αλλά θα παρακολουθούνται συνεχώς το πρώτο 24ωρο για να προληφθεί οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση (π.χ. άνοιγμα ραμμάτων).
Συχνά, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης τα ζώα υποφέρουν από παραισθήσεις και παρ’ όλη τη δοθείσα αναλγησία, χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια για να ξυπνήσουν όσο πιο καλά γίνεται. Λίγοι θόρυβοι στο περιβάλλον τους, καλή και στοργική συμπεριφορά απέναντί τους θα τα βοηθήσει να επανέλθουν πιο γρήγορα και πιο ομαλά.
 

animalaction-vanglouk-androsfilm

Υπεύθυνη Δήλωση

Προς Κάθε Αρμόδιο Δημόσιο & Ιδιωτικό Φορέα και Υπηρεσία, Δικαστική και Εισαγγελική Άρχη, Νομικό και Φυσικό Πρόσωπο.
Υπεύθυνη Δήλωση
Η/Ο υπογεγραμμένη/ος………………………………………………………., του……………………………και της…………………………, κάτοικος………………………., οδός……………………….., κάτοχος του με στοιχεία……………………………δελτίου αστυν.ταυτότητας, βεβαιώνω με την παρούσα τα εξής:
Συμμετέχω αυτόβουλα, δωρεάν, εθελοντικά και με δική μου ευθύνη, σήμερα………………………..και για όσες επιπλέον ημέρες χρειαστεί, στην πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα (με διακριτικό τίτλο Animal Action Hellas) και των συνεργαζόμενων εθελοντών κτηνιάτρων, που αφορά στην διενέργεια χειρουργικών ιατρικών στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατών που πραγματοποιείται στον Δήμο………………………………….και αφορά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της διοικητικής του Περιφέρειας.
Η αρωγή μου στην ως άνω πρωτοβουλία περιλαμβάνει δράσεις όπως: παροχή βοήθειας στην συλλογή, ακινητοποίηση και φύλαξη του προς στείρωση ζώου, στην παροχή βοήθειας υποστηρικτικής στην προ-εγχειρητική και μετ- εγχειρητική διαδικασία και φροντίδα του.
Επάγεται ότι η καλή συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων στην άνω δράση είναι απαραίτητη.
Δηλώνω ότι δεν είμαι αλλεργική/κος στην επαφή μου με τα ζώα και με φάρμακα και φέρω πλήρη γνώση για τους κινδύνους που διατρέχει το ζώο λόγω έλλειψης αιματολογικού και βιοχημικού ελέγχου κατά την διάρκεια όσο και μετά τη χειρουργική επέμβαση.
………………………….(ημ/νια)
Η/Ο υπευθύνως δηλούσα/δηλών
…………………………………………….(υπογραφή)
…………………………………………….(όνομα-επώνυμο)

4 Σχόλια

  • Μιλάμε για στειρώσεις ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ γατών ή βγαίνει ο καθένας που αποφασίζει να το παίξει μπόγιας με ένα κλουβί, συλλαμβάνει και στειρώνει όποιο γατί έχει την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο του;; Γιατί πολλοί τέτοιο τύποι έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν και η επόμενη προτεινόμενη δράση είναι να στειρώσουμε ΑΥΤΟΥΣ!
    Για τα αδέσποτα, καλά θα κάνει ο Δήμος να φροντίσει να μαζευτούν από τους δρόμους τα σκυλιά, ειδικά τώρα που πλησιάζει η περίοδος που γεννούν κατσίκες και προβατίνες κι ας αφήσει τις γάτες ήσυχες, μπας και φάνε κανένα ποντίκι.

  • Για την αλόγιστη και χωρίς τις προβλεπόμενες προφυλάξεις χρήση ποντικοφάρμακου που έχει αποδεκατίσει τις γάτες της Άνδρου γνωρίζει το φιλοζωικό σωματείο, η ΜΚΟ, ο Δήμος Άνδρου ή δεν τους ενδιαφέρει ή δεν έχει μετρήσιμα-πληρωτέα………………..

  • Δε νομίζω πως οι γάτες είναι το πρόβλημα του Δήμου έχουμε άλλα προβλήματα Να άφησε με τις γάτες να πληθαίνουν είναι για να τρώνε και Κανένα ποντίκι που υπάρχουν πολλά στο νησί Εδώ ψάχνουμε να βρούμε λεφτά για τα νεκροταφεία και πάμε η ταξιδεύουμε στις γάτες μαζί μας στα καλά μας θζ ny

  • Για το θζ από το νιου γιορκ .Κύριε που έχεις άποψη επί παντός επιστητού ποιος είπε ότι οι γάτες είναι πρόβλημα του Δήμου δεν κατάλαβες καλά δεν κάνει ο Δήμος τις στειρώσεις αλλά εθελοντές.Όσο το αν θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται οι γάτες είσαι βαθιά νυκτωμένος .Να γεννούν γατάκια να αρρωσταίνουν και να ψοφούν σ αρέσει αυτό;;άσε που υπάρχουν πολλοί που τις ”φολιάζουν”.Εκεί στο ΝΥ τι τις κάνετε τις αδέσποτες;; τις πατάτε με τα ”κάρα”;;;;;;Υ.Γ Θερμά συγχαρητήρια σ αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες και λυπάμαι που δεν είμαι στην Άνδρο αυτή την εποχή να πάω μερικές για στείρωση που γεννοβολούν συνεχώς γατάκια και ψοφάνε ιδιαιτέρως τώρα τον χειμώνα.Άσε που πολλοί όπως έγραψα και πιο πάνω βγάζουν όλη την ”μαγκιά” τους στα ανυπεράσπιστα ζωάκια και τα χαλάνε.Όσο για τους ποντικούς υπάρχουν και……ποντικοφάρμακα και τελικώς δεν θα ξεκάνουν όλες οι γάτες………

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio