Νέα

Χωρίς πλοία μέχρι και την Πέμπτη 8/12

Αποτέλεσμα εικόνας για απεργια πνο
Με νέα 48ωρη απεργία, αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτικών, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα τα μέλη της με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Τα πλοία, που έδεσαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια ως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, καθώς η ΠΝΟ είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου. Στην ΠΝΟ μάλιστα ξεκαθαρίζουν πως την Πέμπτη θα συνεδριάσουν εκ νέου για να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους, σε περίπτωση που δεν έχουν νεότερα από την κυβέρνηση σχετικά με τα αιτήματά τους.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, έστειλε στις 30 Νοεμβρίου επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητώντας την παρέμβαση του ώστε να αποφευχθούν προβλήματα από έναν πιθανό παρατεταμένο αποκλεισμό των νησιών.
«Κατανοούμε τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις των απεργών ναυτεργατών, πλην όμως η απομόνωση των νησιών ως μοχλός πίεσης, δεν θα πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος των νησιών» αναφέρει ο κ. Λεονταρίτης στην επιστολή του, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ενόψει των εξαγγελθεισών επαναλαμβανόμενων απεργιών της Π.Ν.Ο. και της ενδεχόμενης κλιμάκωσής τους παρακαλούμε για τη λήψη μέτρων προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι άμεσες ανάγκες των νησιών.
Κατανοούμε τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις των απεργών ναυτεργατών, πλην όμως η απομόνωση των νησιών ως μοχλός πίεσης, δεν θα πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος των νησιών, ο αποκλεισμός των οποίων δημιουργεί πλείστα προβλήματα που είτε αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης, είτε στη δοκιμασία των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων.
Κάθε διακοπή επικοινωνίας των νησιών πέραν του 24ωρου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έκτακτη και εθνική ανάγκη και να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο που θα συνδράμει για την αποτροπή των καταστροφικών αποτελεσμάτων ενός παρατεταμένου αποκλεισμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης

1 Comment

  • Ο κομμουνισμός στην Ελλάδα αρχίζει να κυριαρχεί και όποιος δεν το πιστεύει είναι γελασμένος Αρχίζει από τις συντάξεις τράπεζες μιστούς Πολύ γρήγορα αντί να πληρώνεσαι θα Σου δίνει κουπόνια να παίρνεις τη ζάχαρη και το μπακαλιάρο τα λέω χοντρά μπορεί Και ο κοσμάκης ήα κάνει απεργίες ας κάνει ότι θέλει αυτός τα περνάει όλα όμορφα και ωραία Ξεγέλασε όλο το ελληνικό λαό Θζny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio