Νέα

Δήμος Άνδρου: Η παρουσία της Άνδρου στην έκθεση Philoxenia 2016

philoxenia-2016-androsfilm

Δυναμικό παρών έδωσε ο Δήμος Άνδρου στην 32η Philoxenia, που είναι μια από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα.Η 32η Philoxenia διοργανώθηκε από 18-20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 621 εκθετών και 383 hosted buyers από 34 χώρες και η Άνδρος φιλοξενήθηκε με δικό της σταντ στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες, εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μεταφέροντας τα μηνύματα πως «όλοι μαζί μπορούμε» και «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας ενώνει».
Η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Άνδρου για τον τουρισμό κ. Ελένη Πολίτου σύστησε τo νησί μας ως μοναδικό προορισμό που συνδυάζει φύση και πολιτισμό και παρουσίασε τις ομορφιές του σε συναντήσεις που είχε με μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού.
vanglouk-androsfilm-philoxenia-2016-3
Οι εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δώσουν πρόσθετες πληροφορίες στους επισκέπτες για τη διαμονή, τις δράσεις στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού, τον εναλλακτικό τουρισμό, την παράδοση και τη γαστρονομία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν 16 συνολικά συναντήσεις με hosted buyers από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τις ακόλουθες χώρες: Γερμανία (3), Καναδάς, Ισπανία (2), Ρωσία (2), Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία (3), Βουλγαρία και Τουρκία.
Σημαντικό γεγονός η παρουσία του Χορευτικού Ομίλου Υδρούσας, που όχι μόνο εντυπωσίασε παρουσιάζοντας τοπικούς χορούς με τη συνοδεία «ζωντανής» μουσικής από παραδοσιακά όργανα αλλά και φωτογραφήθηκε με το κοινό, δίνοντας πληροφορίες για το νησί. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τα τοπικά προϊόντα της Άνδρου, δοκιμάζοντας εκλεκτά τυριά, γλυκίσματα και κρασιά.vanglouk-androsfilm-philoxenia-2016-2
Αυτή ήταν η 3η παρουσία του Δήμου Άνδρου σε σημαντικές εκθέσεις εντός Ελλάδος, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Είχαν προηγηθεί η παρουσία στην έκθεση Nostos Expo που διοργανώθηκε στη Ναύπακτο και είχε ως αντικείμενο τον εναλλακτικό τουρισμό, καθώς και η παρουσία στη Marathon Expo, η οποία διοργανώθηκε στην Αθήνα και στην οποία μετείχαν φορείς στους οποίους διοργανώνονται σημαντικά αθλητικά γεγονότα.


vanglouk-androsfilm-philoxenia-2016-1
Η υπεύθυνη για τον τουρισμό Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Πολίτου υποδέχεται τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρης στο σταντ του Δήμου Άνδρου.
 

1 Comment

  • Πολλά συγχαρητήρια στο δήμο της άνδρου για την προσπάθεια του τουρισμού για το νησί μας Και πάντοτε δυνατή η δημοτική σύμβουλος Ελένη πολιτου Και την παρουσία του χορευτικού ομίλου Υδρούσας πάντα τέτοια θζny

Αφήστε ένα σχόλιο