Νέα

Ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτυρας Ερασιτεχνικών Θιάσων της ΠάτραςΤο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» που  συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων, η Κοινωφελής Επιχείρηση “Καρναβάλι Πάτρας”, το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών,  είναι ένα αφιέρωμα στη σάτιρα με παραστάσεις μικρής διάρκειας από ερασιτεχνικά σχήματα απ΄όλη την Ελλάδα και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Έτσι κάθε χρόνο μέσα στην καρδιά του  Καρναβαλιού της η Πάτρα μετατρέπεται σε κόμβο πολιτιστικών συναντήσεων, συνδέοντας την σάτιρα με το καρναβάλι και το θέατρο.
 
Φέτος η  9η διοργάνωση του Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “Μώμος ο Πατρεύς”   θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 & 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Πάνθεον και  η  Επιτροπή Επιλογής του 9ου «Μώμου» αποτελούμενη από τους:
1. Περικλή Βασιλόπουλο (εκπρόσωπο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας)
2. Μαριάννα Ξυνή & Έφη Θεοφιλά (αποφοίτους του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών
3. Χριστίνα Κόκκοτα (Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών, θεατρολόγος, φιλόλογος)
4. 5μελή ομάδα (1 ψήφος) του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ»,
αξιολόγησε και προέκρινε τις παρακάτω ομάδες (με τη σειρά που ψηφίστηκαν), για να διαγωνιστούν για το Βραβείο Κοινού του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων.

 
1. ΑΝΔΡΟΣ «Θεατρικός Όμιλος Άνδρου» με το δρώμενο «Όταν τα σκουπίδια μιλούν» του Άγγελου Παπαϊωάννου 
 
2. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Θεατρικός Σύλλογος «ΘΕΑΤΟ»
Απόσπασμα από το έργο «Το Διαμάντι & το Κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε 1 ώρα» του Λεωνίδα Τσίπη
 
3. ΔΙΣΤΟΜΟ Θεατρικό Εργαστήρι «Θεατροφρένεια» με θεατροποιημένες επιλογές από το λεύκωμα «Χαμηλές πτήσεις» του «Αρκά»
 
4. ΦΙΛΙΑΤΕΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «Θ.Ο. ΦΙΛιατών» με το δρώμενο «Fake book» του Δημήτρη Σκεύη (Πρωτότυπο)
 
5. ΙΛΙΟΝ- ΑΤΤΙΚΗΣ  Θ. Ο. «θεατρΙΛΙΟΝ» με το δρώμενο «Ο έλεγχος του διεθνούς ταμείου» του Γ.Η.Ησαΐα (Πρωτότυπο)
 
6. ΒΑΣΙΛΙΚΟ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ  Θ. Ο. Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας  Το απόσπασμα «Η επίσκεψη του γαμπρού» από το έργο «Μια τρελή-τρελή σαραντάρα» των Σακελάριου-Γιαννακόπουλου
 
7. ΚΕΡΑΤΕΑ «Πειραματική Σκηνή» με το δρώμενο
«Η κομμώτρια» του Λάκη Λαζόπουλου
 
8. ΤΗΝΟΣ Θ. Ο. Τήνου «Θεατροποιείο» με το απόσπασμα
«Ο μονόλογος του Μάκη» από το έργο «Επικήδειοι» του Γιώργου Γαλίτη.
 
 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

• Ευχαριστεί δημοσίως από καρδιάς όλες τις ομάδες που κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη φετινή διοργάνωση, ανάμεσά τους και την ομάδα «Ένεπε Μούσα» από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που έστειλε το πρωτότυπο 10λεπτο «Ένα αγαπητό όνομα», αλλά δυστυχώς δεν έφτασε έγκαιρα.
• Αποφάσισε, παμψηφεί, στο φετινό Αφιέρωμα του Μώμου, την Παρασκευή 10η Φεβρουαρίου 2017 στο θέατρο Πάνθεον, να τιμηθεί ο Θεατρικός Όμιλος «Γεώργιος Σουρής» από την Σύρο για τα 40 χρόνια προσφοράς του στο ερασιτεχνικό θέατρο, που θα παρουσιάσει ενώπιον του Πατρινού κοινού την σύγχρονη κωμωδία «Γκρουπ Θέραπι» του Laurent Baffie.

Αφήστε ένα σχόλιο