Νέα

Από το αρχείο του Δήμου που βρήκε στη χωματερή ο Vanglouk, Ο εκλογικός κατάλογος Δήμου Άνδρου 1877Το τεκμήριο που παρουσιάζεται σε μεταγραφή είναι ο «Εκλογικός Κατάλογος του Δήμου Άνδρου» του έτους 1877. Πρόκειται για ένα χειρόγραφο κατάστιχο που περιέχει τους άρρενες έχοντες δικαίωμα ψήφου στο νησί της Άνδρου, καταγεγραμμένους ανά χωριό. Συνολικά υπάρχουν 3.237 εγγραφές στις οποίες σημειώνεται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, η ηλικία, το επάγγελμα και η ενεστώσα διαμονή του κάθε εκλογέα.
Το τεκμήριο υπήρξε τμήμα μέρους του παλαιού δημοτικού αρχείου που αρχικά είχε εντοπιστεί και διασωθεί  τον Δεκέμβριο του 2010, από πολίτες του νησιού (βλ. http://androsfilm.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%A7%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%97%CE%A3 τελευταία πρόσβαση 6/7/2015).
Το σώμα αυτό στη συνέχεια καταγράφηκε, καταλογογραφήθηκε και ευρετηριάστηκε με τη συνδρομή του Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου σε δύο διαδοχικές επιτόπιες αποστολές, και στην παρούσα φάση φυλάσσεται στους χώρους της Καϊρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου. Η μεταγραφή του «Εκλογικού Καταλόγου του Δήμου Άνδρου του έτους 1877» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Αρχειοθήκη Κυκλάδων» που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ με τη συνεργασία των ΓΑΚ Ν. Κυκλάδων και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πληροφορίες παρατηρήσεις και ο εκλογικός κατάλογος  στην    Αρχειοθήκη Κυκλάδων 
 

 


 

 

 

2 Σχόλια

  • και όλα αυτά βρέθηκαν στη χωματερή ????? κρίμα για την ιστορία της Άνδρου κ για τους δημοτικούς άρχοντες που διοικούσαν κ τα πέταξαν στην χωματερή …….

  • Σκεφθείτε πόσα αρχεία και ντοκουμέντα της ‘Ανδρου έχουν χαθεί από ανθρώπους ανίδεους να εκτιμήσουν την ιστορική τους αξία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio