Νέα

Μικροί αγγειοπλάστες με την Λουκία Κονάρη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου
Μετά την γνωριμία τους με τις αρχαίες κούκλες, τις πλαγγόνες, μέσα από  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας , το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου και   με την  χορηγία του αμερικανικού Ιδρύματος Ν. Demos Foundation, Inc, τα παιδιά των δύο τάξεων  της Β’ Δημοτικού της Χώρας με τους δασκάλους τους Αλίκη Περτέση και Γιώργο Τηνιακό και την Λουκία  Κονάρη ήρθαν  την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στο ΚΠΕΕ Κορθίου όπου υπάρχει φούρνος και εργαλεία  αγγειοπλαστικής.

Εδώ η Λουκία Κονάρη που τους μαθαίνει να δουλεύουν τον πηλό, τους έδειξε  τα  ψημένα και κόκκινα πια  πήλινα έργα τους που είχαν πλάσει στη Χώρα πριν  μέρες και είχε φέρει η ίδια εδώ για ψήσιμο.

Και τα παιδιά είχαν φτιάξει κούπες ίδιες με τις αρχαίες αλλά και χταπόδια που έτρωγαν επίσης  οι αρχαίοι!

Όπως εξήγησε η εμπνεύστρια του προγράμματος, κ. Λουκία Κονάρη που είναι και αυτή που το υλοποιεί, σκοπός είναι μέσα από αυτά που πλάθουν τα παιδιά να πλησιάσουν και να γνωρίσουν την ζωή στην αρχαία Ελλάδα.
Τα μαθήματα είναι διάρκειας 6 ωρών κάθε  μήνα για ένα εξάμηνο και προβλέπουν  και επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της  Χώρας και της Παλιόπολης.
 

 

1 Comment

  • Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και την συνεργασία. Να είμαστε καλά να μπορούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί με νέα προγράμματα

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio