Νέα

Ξεκίνησε ο Παντελής Βούλγαρης τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα»
Ο Παντελής Βούλγαρης, τέσσερα χρόνια μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «Μικράς Αγγλίας», ετοιμάζει «Το Τελευταίο Σημείωμα», ταινία εποχής που ξεκίνησε γυρίσματα στην Κρήτη την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017  και τα τελειώσουν τον Μάϊο.
Η ταινία μας μεταφέρει στην κατοχική Ελλάδα όταν οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 200 αγωνιστές στην Καισαριανή, ως αντίποινα στην αντιστασιακή δράση, μερικούς μήνες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. Κεντρικός ήρωας είναι ο Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε φυλακές κι εξορίες από το 1936. Ήταν μάρτυρας όλων των ναζιστικών αγριοτήτων εκτελώντας χρέη διερμηνέα του διοικητή Φίσερ των φυλακών Χαϊδαρίου. Η γυναίκα του, Χαρά Λιουδάκη, τον στήριζε περιμένοντας καρτερικά να επιστρέψει, παρά τις δυσκολίες και τα λιγοστά επισκεπτήρια που δικαιούταν, πάντα υπό την απειλή όπλων. Όταν η Αντίσταση στήσει ενέδρα στην περιοχή των Μολάων, σκοτώνοντας το διοικητή Κρες και τρεις άντρες της συνοδείας του, οι Γερμανοί διατάζουν την εκτέλεση πενήντα Ελλήνων για κάθε νεκρό. Τότε ο Φίσερ, δίνει την ευκαιρία στο Ναπολέων να σωθεί βάζοντας άλλον στη θέση του στη λίστα των μελλοθανάτων, με τον τελευταίο να βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα ζωής.
Ο σκηνοθέτης επιστρέφει στη δεκαετία του ’40, οκτώ χρόνια μετά την «Ψυχή Βαθιά», για να αφηγηθεί την περίπτωση ενός σπαρακτικού ηθικού αδιεξόδου, που συνδυάζει τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα με το πολιτικό δράμα, διαχρονικά χαρακτηριστικά των ταινιών του.

Το σενάριο υπογράφει η Ιωάννα Καρυστιάνη (όπως και στη «Μικρά Αγγλία» ), με πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης» ) το Γερμανό ηθοποιό Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος» ) και την ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Μελία Κρίλινγκ («Οι Βοργίες» ).

Το συνεργείο της παραγωγής συμπληρώνουν σταθεροί συνεργάτες του Παντελή Βούλγαρη, ο Σίμος Σαρκετζής στη διεύθυνση φωτογραφίας, ο Τάκης Γιαννόπουλος στο μοντάζ, ο Σπύρος Λάσκαρης στα σκηνικά, η βραβευμένη με βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Γιούλα Ζωϊοπούλου στα κοστούμια και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης στη μουσική. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε τοποθεσίες της Κρήτης και της Αττικής.
Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες 26 Οκτωβρίου από την Tanweer.ο

Αφήστε ένα σχόλιο