Νέα

Θεοσκεπάστου 2017, το πρόγραμμα των εκδηλώσεωνΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 Μαρτίου 2017
ΩΡΑ 19:00 -Έναρξη Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή Εφημερίων της πόλεως Άνδρου.
ΩΡΑ 22:00- Έναρξη Παρακλήσεως, Όρθρου καί Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία)
ΣΑΒΒΑΤΟ, 1 Απριλίου 2017
ΩΡΑ 07:30- Έναρξη Όρθρου
ΩΡΑ 08:15 – Αρχιερατική Χοροστασία
ΩΡΑ 09:00 – Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει και το θείο λόγο, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β΄ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου.
ΩΡΑ 10:45 – Εκκίνηση Λιτανεύσεως της Θαυματουργού Εικόνος, η οποία, κατ’ αρχάς, θα κατευθυνθεί στην Πλατεία του «Αφανούς Ναύτου», όπου θα τελεσθεί Δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν θαλάσση πνιγέντων Ναυτικών και θα ριφθεί δάφνινος στέφανος στη θάλασσα από τόν Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως τον Δήμαρχο Άνδρου και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Απομάχων Ναυτικών, και, εν συνεχεία, προς την Πλατεία Γηροκομείου, στην οποία, μετά την καθιερωμένη Δέηση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ. Δωρόθεος Β΄ θα εκφωνήσει τον, κατά το έθος, πανηγυρικό λόγο.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΩΡΑ 17:00 -Μεθέορτος Εσπερινός
ΩΡΑ 18:00 – Παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Χώρας και Μεσαριάς, Εμπειρικείου Γυμνασίου Άνδρου,τού Σύλλογου Γυναικών Άνδρου και του Χορευτικού Συλλόγου Υδρούσας.
ΩΡΑ 19:45 – Εκκίνηση Λιτανευτικής Πομπής της Εικόνος της Ευρέσεως, προπορευομένης Λαμπαδηφορίας, κατά την άφιξη της οποίας στήν Πλατεία Γηροκομείου θα αναπεμφθεί Δέηση γιά τήν μαθητιώσα καί εργαζομένη νεότητα της Άνδρου.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 2 Απριλίου 2017
ΩΡΑ 07:30 – 10:30 – Όρθρος & Θεία Λειτουργία
ΩΡΑ 11:00 – Συναυλία Φιλαρμονικών Συλλόγων στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου
Τίς παραπάνω εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν και λαμπρύνουν οι φιλαρμονικές του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου , η Σχολή Πάλλης Ληξουρίου Κεφαλληνίας και του Συλλόγου Ν.Ε.Ο.Ι. Άνδρου τα Δημοτικά Σχολεία πόλεως Άνδρου ΔΔ Μεσαριάς και το Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Άνδρου
 

Φωτογραφία : Θεοσκεπάστου 10 Μαρτίου 1954, του Βαγγέλη Κοντογιώργη

4 Σχόλια

  • Νομίζω οτι στέκονται εμπρός απο τα σκαλοπάτια προς τον κήπο του Ιερού Ναού της Παναγίας, στο μέσο της οδου Γ. Εμπειρίκου – “Αγοράς”. Το δε κατάστημα του οποίου η πρόσοψη φαίνεται πίσω απο την ομήγυρη είναι το Εμπορικό του κου Πιππή (τωρινή καφετέρια αδελφων Καλογρίδη).

  • Καλή και άγια μέρα για όλους μας εύχομαι και του χρόνου με υγεία και χαρά να τα γιορτάσουμε ξανά αυτή την μεγάλη γιορτή Και όπως πάντα περιμένουμε από το ανδρός φιλμ Και Από το Βαγγέλη ασφαλώς φωτογραφίες και βίντεο ευχαριστούμε προ προτέρων Θζ My

Αφήστε ένα σχόλιο