Νέα

Στη μνήμη του ευεργέτη Πέτρου Μουστάκα



Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στην Αγία Παρασκευή στη Πίσω Μεριά Κορθίου  έγινε το Μνημόσυνο  του ευεργέτη Πέτρου Μουστάκα και των αδελφών αυτού, παρουσία του Γ. Γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκου Θεοδωρίδη, του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου των  βουλευτών του Σύριζα, Μανιού, Συρίγου και Συρμαλένιου, της Διευθύντριας των κληροδοτημάτων Αιγαίου, κας Αποστολάκη, του Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη, του  Επάρχου  Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη ,  δημοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών και μελών της διοικούσας επιτροπής του Μουστακείου Ιδρύματος.
Στην συνέχεια έγινε τρισάγιο στην προτομή του ευεργέτη και τα εγκαίνια της ολοκαίνουργιας παιδικής χαράς απο των περιφερειαρχη και τον γενικό γραμματέα.





 

2 Σχόλια

  • Αιωνία Του η Μνήμη και Τιμή στο Όραμα και την Προσφορά του μεγάλου ευεργέτη .
    Με την ευκαιρία ήθελα να ερωτήσω και να υπάρξει δημόσια πληροφόρηση, σχετικά με την πρόοδο και γενικά τις θεσμικές κινήσεις Επάρχου και Δήμου για τα κτίρια και την εν γένει λειτουργία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που σε συνδυασμό με το Ε.Κ.Π.Α. επρόκειτο να λειτουργήσει σε αυτά, και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν βασικά απο το Ίδρυμα Π. Μουστάκα.
    Υπάρχει Χρονοδιάγραμμα ; Εξακολουθεί η συνεργασία με το Ε.Κ.Π.Α. ή άλλο Α.Ε.Ι. ;
    ΄Υπάρχει Βούληση ή Προγραμματισμός να επιδιωχθεί η Ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο σχετικό Πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. ;
    Υπάρχει ενεργός αλληλοεπικοινωνία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Υπ. Παιδείας και το Υπ.Πολιτισμού ;
    Έχει ζητηθεί και εκφράσει γνώμη το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε σχέση με τις ανάγκες της Άνδρου και των Κυκλαδων εν γένει για Επαγγελματική Εξειδίκευση και Δια Βίου Μάθηση και Μετεκπαίδευση ;
    Σχετικά με την αρχική Πρόταση για Ανώτερη Σχολή Ειδίκευσης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (με κύριο εισηγητη τον καθηγητή Φυσικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α. κο Μάνθο Σανταμούρη, Τηνιακής καταγωγής) ή/και τον Ναυτιλιακό τομέα (πάγιο αίτημα των Ανδριωτών Ναυτικών και Εφοπλιστών), ποιές εκφρασμένες απόψεις υπάρχουν

  • Μετά την Ένταξη της Άνδρου στο Πρόγραμμα LIFE έχω να προτείνω να εξετασθεί η δυνατότητα ίδρυσης Σχολής Ανώτερης βαθμίδας σε :
    – Βιολογική – Ήπια Καλλιέργεια εγχώριων φυτών και Τοπική Τυποποίηση και Ελαφρά Βιοτεχνική – Οικοτεχνική πρωτοβάθμια παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και παραδοσιακών ποικιλιών και μεθόδων,
    – Στελεχών Παρατήρησης και Διάσωσης της Βιοποικιλότητας – άγριων πτηνών, θαλασσίων κητών, λιβαδιών “Ποσειδωνίας” καθώς και στελεχών Διαχείρισης Κηρυγμένων Περιοχών Προστασίας,
    – Ειδικών στην Σχεδίαση, Χαρτογράφηση και Διατήρηση παραδοσιακών πλακοστρωτων μονοπατιών καθώς και Περιπατητικού Τουρισμού και λοιπων Ήπιων – Εναλλακτικών Τουριστικών δραστηριοτήτων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio