Νέα

50 Χρόνια Ιστιοπλοϊκός “Αγών Άνδρου”

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017  στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον Πειραιά, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου παρουσίασε το πρόγραμμα της 50ης επετείου του θεσμού που οργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου από κοινού με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Σημαντική χρονιά το 2017 για τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου που συμπληρώνει 60 χρόνια από της ιδρύσεώς του, το 1957. Τότε που τα ιδρυτικά μέλη του υλοποίησαν αυτό που βιώνουμε σήμερα. Το όραμα από το 1955, ήταν ο ναυταθλητισμός, η κωπηλασία και η ιστιοπλοΐα να βρουν μια στέγη.
 

Το 1957 συστήθηκε ο Ν.Ο.Α. Ιδρυτικά μέλη (με αλφαβητική σειρά) ήταν οι εξής : Δημήτριος Βογιατζίδης, Περράκης Βογιατζίδης, Αντώνιος Ι. Βροντίσης, Νίκος Γκούμας, Ιωάννης Β. Γουλανδρής, Γεώργιος Δανιόλος, Νίκος Δανιόλος, Γεώργιος Λ. Καμπάνης, Γεώργιος Ζ. Καμπάνης, Ζαννής Λ.Καμπάνης, Λεωνίδας Καραπιπέρης, Αριστείδης Καρυστινάκης, Αντώνιος Λ. Καρυστινάκης, Λορέντζος Κασιμάτης, Γεώργιος Κονδύλης, Θεόδωρος Κυδωνιεύς, Μιχαήλ Λογοθέτης, Μιχαήλ Παλαιοκρασσάς, Μιχαήλ Σ. Πολέμης, Λεωνίδας Σ. Πολέμης, Σπύρος Ε. Πορφυράτος, Δημήτριος Ν. Ράλλιας, Λεωνίδας Σταματιάδης, Μιχαήλ Ε.Τρικόγλου. Σπύρος Μ. Πολέμης, Νώντας Λογοθέτης, Ιωάννης Β. Γουλανδρής «Χάριν του Ομίλου η ιστιοπλοΐα και η κωπηλασία στην Άνδρο εδραιώθηκαν σαν κλασικά αθλήματα στο νησί.

Το 1967 με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή άρχισε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης Άνδρου, ο οποίος συνεχίζεται έκτοτε κάθε καλοκαίρι (με εξαίρεση το 1974 λόγω των γνωστών πολιτικο-στρατιωτικών γεγονότων) με αφετηρία τον Σαρωνικό, πρώτο τερματισμό την Xώρα της Άνδρου και εν συνεχεία επιστροφή στον Σαρωνικό με ένα διήμερο παραμονής στο νησί όπου διεξάγεται ο τοπικός αγώνας Όρτσα Πρίμα».

1 Comment

  • Δεν υπάρχουν λόγια απλώς Ένα μεγάλο μπράβο στους ευεργέτες
    Που κρατούν Την Άνδρο τόσο υψηλά σε αυτό το άθλημα
    Και καλές επιτυχίες σε όλους που θα Πάρουν μέρος Σε αυτό το ωραίο άθλημα θζny

Αφήστε ένα σχόλιο