Video Άνδρος Video Νέα

Γράφοντας σενάρια στην Άνδρο



Ο Δημήτρης Χιωτέλλης γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε μέχρι τα 11 στην Μυτιλήνη και από 12 χρονών ήρθε μόνιμα  στην ιδιαίτερη πατρίδα της μάνας του, την  Άνδρο. Έχει σπουδάσει φυσικός και από το 2007 ασχολείται με την συγγραφή σεναρίων,  έχοντας  ολοκληρώσει μέχρι τώρα  αρκετά σενάρια μεγάλου και μικρού μήκους.
Από το 2012 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με  σενάρια μικρού μήκους ταινιών.

Έχει βραβευτεί τρείς φόρες σε διαγωνισμούς σενάριου:
Α) Βραβείο έκδοσης 3ου διαγωνισμού πολύ μικρού σεναρίου  “microγραφή 2011” (συνδιοργάνωση t-short και γραμματεία νέας γενιάς), για το σενάριο  “Η ευχή”.
Β) Βραβείο έκδοσης 4ου διαγωνισμού πολύ μικρού σεναρίου  “microγραφη 2012” (συνδιοργάνωση t-short και γραμματεία νέας γενιάς), για το σενάριο “Εμένα ο γιος μου.
Γ) Έπαινος στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, κατηγορία προτότυπου μικρού μήκους , για το σενάριο “Σφαγείον”.
Στα σκαριά είναι να γυριστεί ταινία και τρίτο σενάριο του Δημήτρη  και   το θέμα της είναι τέτοιο που μπορεί να γυριστεί και στην Άνδρο αλλά πρώτα πρέπει   να βρεθεί το απαραίτητο  χρηματικό ποσό.
Η Κινηματογραφική Λέσχη θα προβάλει   προσεχώς τη ταινία  “Ἑμένα ο γιός μου” στην αυλή της

Το σενάριό του  “Εμένα ο γιός μου” και είναι το δεύτερο σενάριό του που γίνεται ταινία, έγινε ταινία μικρού μήκους από τον σκηνοθέτη Χάρη Καραουλάνη και   ξεκίνησε να προβάλλεται σε κινηματογραφικά φεστιβάλ  από τον Σεπτέμβριο του 2016, κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, συνέχισε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Moving Pictures Festival, στο Βέλγιο, ενώ στην συνέχεια απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους, στο Bridges International Film Festival καθώς και την υποψηφιοτητα για το βραβείο καλύτερης αφηγηματικής ταινίας μικρού μήκους στο Barcelona Planet Film Festival

Υπόθεση
Ο Σπύρος βγάζει βόλτα στο πάρκο μια ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Η κυρία κομπάζει ακατάπαυστα για τον γιο της. Όταν θα θελήσει αργότερα να του τηλεφωνήσει, θα ανακαλύψει ότι το κινητό της έχει κλαπεί.
Πρόκειται για μια ταινία η οποία μιλάει για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, τον κύκλο της ζωής και αγγίζει με ευαισθησία την καθημερινότητα που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι γύρω μας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Χάρης Καραουλάνης
Σενάριο: Δημήτρης Χιωτέλλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Όλγα Αβραμίδου
Μουσική: Γιάννης Ανδρουλακάκης
Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Βαρβεράκη, Χρήστος Κυριακός, Ελεάνα Γρηγορίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα / Σκρίπτ: Λία Μυριδάκη / Βοηθοί Εικονολήπτη: Δήμητρα Σιόντα, Βιβή Βλασταρά / Μοντάζ – Color Correction: Βάσια Παπαηλίου / Ηχοληψία- Μιξάζ: Μιχάλης Μωρακέας / Βοηθός ηχολήπτη: Γεωργία Δαμίγου, Β’ βοηθός ηχολήπτη: Στέλιος Ιωάννης Καπάνταης Κοστούμια: Αφροδίτη Βαφειάδου
Οργάνωση Παραγωγής: Χάρης Καραουλάνης, Αντιγόνη Ρόζα
Παραγωγή: Δημήτρης Καραουλάνης
Είδος: Κοινωνικό Δράμα
Έτος: 2016
Διάρκεια: 7’

Η αφίσα της ταινίας  “31 Δεκεμβρίου” σε σενάριο Δημήτρη Χιωτέλλη και σκηνοθεσία  Ιωάννας Βακάλη

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio