Νέα

Στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή

 


 

Το ταξίδι στα Χανιά έγινε για να δούμε λίγο από τα  γυρίσματα  της νέας ταινία του  Παντελή  και τον Παντελή τον βρήκαμε μέσα  στο φρούριο Ιτσεδίν να κάθεται ευτυχισμένος μπροστά από το μόνιτορ και να κάνει αυτό που πάντα θέλει να κάνει, να διευθύνει τους ηθοποιούς στις κινήσεις και στο παίξιμό τους  για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα  ταινίας που άρχισαν στις 20 Μαρτίου 2017 .

Μαζί του βρήκαμε και τους συνεργάτες του που γνωρίσαμε  στα γυρίσματα της “Μικράς Αγγλίας”στην Άνδρο,  τον πλακατζή Σίμο Σακερτζή στη φωτογραφία, μαζί με την αντριώτισσα σκυλίτσα τη Φρόσω, τη Γιούλα Ζωϊοπούλου με την βοηθό της μέσα στα στρατιωτικά και άλλα κουστούμια της ταινίας,

την Εύη  Ζαφειροπούλου   και  τον Σωτἠρη Πατεράκη στο μακιγιάζ , τον Στέφανο Ευθυμίου να χώνει μικρόφωνα στα πέτα των αξιωματικών, τον Ερρίκο Μπάρι, τον Γιάννη  Ιακωβίδη και την σεναριογράφο της ταινίας την Ιωάννα Καρυστιάνη  να  βοηθάει  του ηθοποιούς  με τους ρόλους τους.

Ὀλοι τους, μέσα στους 2 μήνες γυρισμάτων στον ίδιο χώρο, είχαν πάλι δεθεί και δεν τους άρεσε που πλησίαζε το τέλος.

Τις ημέρες που ήμασταν εκεί , γυρίσματα έγιναν και στο δρόμο με παλιό φορτηγό, βέσπα, τσιπ, και κούρσα της εποχής

 και ένα τρέξιμο παιδιού με ποδήλατο, γυρίσματα  που παραξένεψαν πολύ τους περαστικούς

Πολύ σημαντική και συγκινητική , μας είπε η Ιωάννα, ήταν η βοήθεια των Κρητών   στα γυρίσματα


Από το σάιτ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ μάθαμε ότι τελικά τα δύσκολα γυρίσματα των εκτελέσεων που έγιναν την επόμενη εβδομάδα,  πήγαν μια χαρά!

και το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 ο Σίμος Σαρκετζής με αυτή τη φωτογραφία γνωστοποίησε ότι τα γυρίσματα της ταινίας τελείωσαν

“Το τελευταίο Σημείωμα”

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας της ταινίας είναι ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.
Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ.
Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.
Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.
Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων.
Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.
Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Στο «Τελευταίο Σημείωμα» πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), στο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») ως ο Καρλ Φίσερ και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κρίλινγκ («Tyrant», «The Borgias») ως η Χαρά Λιουδάκη.
Μαζί τους ένα σπουδαίο καστ αναγνωρισμένων και νέων ηθοποιών, όπως οι: Τάσος Δήμας, Βασίλης Κουκαλάνι, Αινείας Τσαμάτης, Λουκάς Κυριαζής, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου, Λευτέρης Λαμπράκης, Μιχάλης Αεράκης, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Μανώλης Ψαρουδάκης, Γιώργος Καραμαλέγκος, Βασίλης Σύρρος, Δημήτρης Καλογεράκης, Μανώλης Μαυράκης, Μηνάς Μισύρης, Τάσος Καϊσαρλής, Αντώνης Παλιεράκης, Νίκος Ράμμος, Μιχάλης Τακτικάκης, Μανώλης Πούλης, Θεώνη Κουτσουνάκη.
 
Σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη και σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, την ομάδα παραγωγής πλαισιώνουν ο Σίμος Σαρκετζής («Νοτιάς», «Μικρά Αγγλία») στην διεύθυνση φωτογραφίας, ο Τάκης Γιαννόπουλος («Μικρά Αγγλία», «J.A.C.E.», «Νύφες») στο μοντάζ, ο Σπύρος Λάσκαρης («Η Ρόζα της Σμύρνης», «Νοτιάς», «Τετάρτη 4:45»), στα σκηνικά, η Γιούλα Ζωϊοπούλου («Η Ρόζα της Σμύρνης», «Μικρά Αγγλία» στα κοστούμια και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης («Νήμα», «Όντως Φιλιούνται», «Park») στη μουσική.
Το «Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange  σε συμπαραγωγή της COSMOTE TV. Ως συμπαραγωγοί της ταινίας αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η ΕΡΤ και η Μικρά Αγγλία Α.Ε.
Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου στις Φυλακές Ιτζεδίν και πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κρήτης .
Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, φορείς και εκατοντάδες πολίτες πλαισιώνουν με πολύ αγάπη την όλη προσπάθεια.
Η  ταινία που είναι ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού,  θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου  του 2017.”

Πληροφορίες και φωτογραφία και από τον Αγώνας  Κρήτης 

 
 

1 Comment

  • Όλος εκείνος ο υπέροχος κόσμος μαζί ξανά……………….να είναι γεροί, δημιουργικοί και αν τους ξαναβγάλει καμμιά καλή έμπνευση προς Άνδρο ξανά, θα είμαστε ευτυχείς (και λίγο λέω).

Αφήστε ένα σχόλιο