Νέα

Σεμινάριο αναγνώρισης μανιταριών στη Λίμνη Πλαστήρα με τον Ηλία Πολέμη και τον Γιώργο Κουτρώτσιος


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μετάδοση της γνώσης για την ασφαλή ταυτοποίηση των άγριων μανιταριών μέσω διαλέξεων αλλά και πρακτικής εξάσκησης στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Στα δάση βελανιδιάς και ελάτης γύρω από τη λίμνη μπορεί κανείς να συναντήσει μεγάλη ποικιλία μανιταριών συμπεριλαμβανομένων και των πιο εκλεκτών βρώσιμων ειδών. Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε άτομα που συλλέγουν μανιτάρια και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από αυτά.
Η διαμονή είναι ελέυθερη μιας και στην περιοχή υπάρχει μεγάλη προσφορά σε δωμάτια, ξενοδοχεία, airBNB αλλά και χώρος για κατασκήνωση γύρω από τη λίμνη, οπότε ο καθένας μπορέι να επιλέξει να μείνει όπου επιθυμεί.
Στη μεγαλύτερη διάρκεια του σεμιναρίου θα βρισκόμαστε στο δάσος για συλλογή και επίδειξη των κανόνων αναγνώρισης των μανιταριών ενώ θα πραγματοποιηθούν και παρουσιάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
– Εισαγωγή στη μυκητολογία (φυσιολογία, οικολογία, βιοποικιλότητα και χρήσεις των μυκήτων
– Αρχές συλλογής μανιταριών
– Παρουσίαση των βασικών γενών μανιταριών
– Διατροφική αξία μανιταριών
– Φαρμακευτικές ιδιότητες των μανιταριών
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στο καφέ φιλόξενο ”Άρτεμις” το οποίο διαθέτει μεγάλη αίθουσα με οθόνη και μπορύμε παράλληλα να απολάυσουμε τον καφέ ή το ποτό μας
* Οι παρουσιάσεις θα παρέχονται σε ηλεκτρονική μορφή στους συμμετέχοντες
Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούμε την Παρασκευή το απόγευμα στις 20:00-21:00 στο Καφέ Άρτεμις για να γνωριστούμε και να κάνουμε την εισαγωγή στο σεμινάριο. Όσοι δεν τα καταφέρουν την Παρασκευή, θα ξανασυναντηθούμε το Σάββατο το πρωί στις 9:00 στο ίδιο σημείο. Η λήξη του σεμιναρίου και η αναχώρηση μας από την περιοχή υπολογίζεται για την Κυριακή το απόγευμα γύρω στις 18:00..
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (μέχρι 30 άτομα) και θα οργανωθεί carpooling για να έρθουμε 4 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο και να μειωθούν τα μεταφορικά μας από όποιες πόλεις είναι δυνατόν.
*Το σεμινάριο ενδείκνυται για παιδιά
Υπεύθυνοι διοργάνωσης και διδασκαλίας:
Γιώργος Κουτρώτσιος
Γεωπόνος – Μυκητολόγος
Υπ. Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ηλίας Πολέμης
Γεωπόνος – Μυκητολόγος
Διδάκτορας – Επιστημονικός Συνεργάτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο [email protected]
και στο τηλέφωνο 6936815068

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio