Νέα

Τα μυστήρια με τα ηλιακά φώταΑπό την νύχτα που άναψαν τα ηλιακά φὠτα στη Χώρα , πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να βρουν το γιατί τοποθετήθηκαν με αυτό τον τρόπο και ποιό ήταν το σκεπτικό των μελετητών . Τα ερωτήματα πολλά και διάφορα: γιατί δεν μπήκαν σε όλη την Άνδρο με τα 34 χωριά, γιατί μπήκαν τόσο κοντά το ένα με το άλλο, γιατί μπήκαν δίπλα  στα  παλιά ηλεκτρικά φώτα των δρόμων και γιατί μπήκαν στο πάρκινγκ του Λυκείου και δεν μπήκε κανένα στο πάρκινγκ του Δημοτικού Σχολείου που πάλι φέτος το καλοκαίρι θα είναι κατασκότεινο;

Απαντήσεις  και εξηγήσεις κανένας  δεν πρόκειται να μας δώσει  και  εμείς που ρωτάμε , εμείς απαντάμε: δεν μπήκαν στα χωριά γιατί έτσι και αλλιώς σε λίγο θα είναι ακατοίκητα,  μπήκαν κοντά στα ηλεκτρικά γιατί έχουν και αυτά ψυχή και το βράδυ φοβούνται, μπήκαν τόσα πολλά έξω από το Εμπειρίκειο Γυμναστήριο γιατί θα μπουν καναπεδάκια να κεντούν οι μαμάδες που περιμένουν το βράδυ τα  παιδιά τους, πιο κάτω δεν μπήκαν για να μην προχωρούν τα ανήλικα και τα φάνε οι σαρκοβόρες χήνες και πάπιες, ούτε στο Παραπόρτι μπήκαν για να μην έρχεται συχνά ο Λουκρέζης και οι  άλλοι Παραπορτιανοί, στο δε Δημοτικό δεν μπήκαν για να πηγαίνουν ραντεβού στα σκοτεινά οι ερωτευμένοι  και να μαθαίνουν το πρωί οι μαθητές  ένα  τρόπο αντισύλληψης.

Και σαν να μην έφτανε ο προβληματισμός μας  με την τοποθέτησή τους  απόψε δύο ακόμα μυστήρια ζητούν λύση: στις Τρύπες  το ηλιακό φως προς Στενιές είναι σβηστό και από το φρεάτιο που το καπάκι του είναι ξεβίδωτο, λείπει η μπαταρία.

Λίγο πιο πάνω   στη στροφή για Στραπουριές και για Αποίκια το ένα φως ανάβει κανονικά από το άλλο όμως  λείπει ο επίπεδος συλλέκτης  και του κρέμονται δύο καλώδια.

τα μυστήρια πυκνώνουν γρήγορα, μήπως κάποιος μπορεί να ρἰξει λίγο φως; έστω ηλεκτρικό;

5 Σχόλια

 • Σε περιοχές όπως είναι οι “Τρύπες” προς Στενιές και Στραπουργιές και όπου αλλού φυσάει πολύ δυνατα, το χειμώνα ή σε ένα πολύ δυνατό μελτέμι, θα μείνουν μόνο οι στύλοι, γιατί τα πάνελ και τα φωτιστικά θα ξηλωθούν.

 • Ας φανούμε προνοητικοί λοιπόν στις επόμενες εκλογές: να κάνουμε στους υποψήφιους τεστ IQ και τεστ – λαμογιού. Διότι τα όποια έργα έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν ή ότι έχουμε να κάνουμε με χαζούς, ή με ανθρώπους “έλα μωρέ , κάν’το όπως να’ ναι, αρκεί να πάρουμε τα λεφτά τώρα”.

 • Αντί να πούμε μπράβο Σε κάτι το καινούργιο που είναι και πειραματικό Στάδιο κατευθείαν το Κατακρίνουμε
  Τώρα αυτό είναι σωστό ή όχι αυτό είναι πως σκέφτεται ο καθένας
  αλλά Πρώτου κατακρίνουμε Κάτι που κάνει ο Δήμος είναι καλά να περιμένουμε ένα Διάστημα για Να Βγάλουμε συμπέρασματα
  Και πάντοτε είναι ωραία και δημοκρατικό Να δίνει ο καθένας τις ιδέες στο δήμο όχι να τον κατακρίνει θζny

 • ΔΕΝ επιθυμώ να φανώ Κακεντρεχής με τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής, ακόμη και όταν παρευρισκόμενος στην εκδήλωση – Παρουσίαση του Προγράμματος που έγινε τον Μάρτιο στο Ξενοδοχείο “PRESIDENT”, μου είχε δημιουργηθεί ήδη Αλγηνή εντύπωση για την “φτωχή” παρουσίαση απο τον νεαρό Μηχανολόγο – Ηλεκτρολόγο και συνεργάτη του Κ.Α.Π.Ε. – το οποιο σημειωτέον ανέλαβε και “τρέχει” το Πρόγραμμα ύψους 195.000 Ευρω. Η δική μοε εμπειρία των 20 περίπου ετών ως εξειδικευμένος Μελετητής – Μηχανικός για Εγκατάστασεις Α.Π.Ε. στα Κτίρια, δεν αξιολογήθηκε προφανώς σημαντική απο τον Δ. ¨Ανδρου (όπως και άλλων συναδέλφων Μηχανικών που απο χρόναι ασχολούνται με τις Α.Π.Ε. , όπως ο Ν. Φακής) δεν ήταν αρκετλες για να μας χρησιμοοποιήσει επικουρικά – ως συμβούλους του Προγράμματος με γνώση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων – ώστε να αποφευχθούν τέτοιες λανθασμένες επιλογές. Απλά κατά το σοφό ρητό “Ουδείς Προφήτης στον τόπο του !!”

 • Στις μενητες ενα πανοραμικο χωριο με πολλους παραθεριστες εχουν ξεχασει να βαλουν φωτα στις πηγες που τοσα χρονια ζηταμε ευγε στο δημο και εις ανωτερα.Υπαρχουν πολιτες επιλογης.

Αφήστε ένα σχόλιο