Νέα

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα επισκέπτεται την Άνδρο
Την Κυριακή 4 Ιουνίου επισκέφθηκε, επίσημα, το Δημαρχείο ο Πρέσβης των ΗΠΑ , Geoffrey R. Pyatt στην Ελλάδα μετά της συζύγου του, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Γκάνα μετά της συζύγου του, προσκεκλημένοι και συνοδευόμενοι από τον Ανδριώτη Γερουσιαστή στο Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Άνδρου, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος Πολιτισμού (ΝΠΔΔ), Δημ. Σύμβουλοι, καθώς και μέλη από το προσωπικό του Δήμου Άνδρου.

Στην υποδοχή παρευρέθη η κ. Στέλλα Κοκόλη η Ανδριώτισσα που ζει στην Αμερική με το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΝΟΑ και πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κ. Σπύρος Μ. Πολέμης καθώς ο πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Andros society of USA.

Έγιναν προσφωνήσεις και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο κ. Σουσούδη, τον Γερουσιαστή κ. Ραπτάκη, τον Κ. Πολέμη, την κ. Κοκόλη και στο τέλος μίλησε και ο Πρέσβης  Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την Άνδρο και την φιλοξενία.

Ήταν η πρώτη επίσκεψή του στην Άνδρο και εξεπλάγη για την φυσική ομορφιά του Νησιού από το λίγο που είδε κατά την διαδρομή του από το λιμάνι του Γαυρίου μέχρι τη Χώρα.

Προσεφέρθησαν λουλούδια στις συζύγους των Πρέσβεων, τοπικά προιόντα και ανταλλάγησαν αναμνηστικά δώρα-βιβλία μεταξύ του Δημάρχου Άνδρου και του Πρέσβη των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια κατηφόρησαν όλοι προς την πλατεία Αφανούς Ναύτη προκειμένου ο Πρέσβης να σημάνει στις 12.00 ακριβώς την εκκίνηση του 50ου Ιστιοπλοικού Αγώνα του Ολυμπιακού Τριγώνου.
Την ίδιο βράδυ αναχώρησαν οι προσκεκλημένοι για την Αθήνα και εδόθησαν διαβεβαιώσεις για νέα επίσκεψη-συνάντηση.
 


 

Αφήστε ένα σχόλιο