Νέα

Το Λιμεναρχείο Άνδρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


«Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»

Οι μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων που καταλήγουν στις θάλασσες και τις ακτές, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο το φυσικό μας περιβάλλον, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης του κοινού σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς στρατηγικές διαχείρισης των απορριμμάτων.
Για αυτό το σκοπό, η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς και εορτάζεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις Χώρες – Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και τελικώς την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.
Στα πλαίσια της εβδομάδας καθαρισμού ακτών στην Ευρώπη, από το Λιμεναρχείο Άνδρου και συγκεκριμένα από τα στελέχη του γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος διοργανώθηκαν καθαρισμοί ακτών με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών σχολείων, καθώς επίσης και διαλέξεις από στελέχη Υπηρεσίας μας σε Νηπιαγωγεία νήσου Άνδρου.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

• Την 22-05-2017 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Άνδρου, στο Νηπιαγωγείο Μπατσίου Άνδρου.

• Την 24-05-2017 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Άνδρου, στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου.

• Την 26-05-2017 πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Άνδρου, με συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου, καθαρισμός της ακτής Παραπορτίου Άνδρου. Αναφέρουμε ότι στην εν λόγω παραλία συνολικού μήκους 700 μέτρων και πλάτους 40, περισυλλέχθηκαν 15 σάκοι απορριμμάτων.

• Την 02-06-2017 πραγματοποιήθηκε έξω από το λιμενικό κατάστημα ενημερωτική διάλεξη από στελέχη του γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Λιμεναρχείου Άνδρου, στο Νηπιαγωγείο Χώρας Άνδρου.

• Την 06-06-2017 πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Λιμεναρχείου Άνδρου, με συμμετοχή μαθητών Δημοτικού σχολείου Μεσσαριάς Άνδρου, καθαρισμός της ακτής Νημποριού. Στην εν λόγω παραλία συνολικού μήκους 400 μέτρων και πλάτους 10, περισυλλέχθηκαν 10 σάκοι απορριμμάτων.

• Την 07-06-2017 πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Άνδρου, με συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού σχολείου Μπατσίου Άνδρου, καθαρισμός της ακτής Μπατσίου. Αναφέρουμε ότι στην εν λόγω παραλία συνολικού μήκους 450 μέτρων και πλάτους 30, περισυλλέχθηκαν 5 σάκοι απορριμμάτων.
Το Λιμεναρχείο Άνδρου σε συνεννόηση και με άλλους φορείς, θα συνεχίσει τις δράσεις που αφορούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, εντείνοντας τις προσπάθειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών. Με νεότερα δελτία τύπου, θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών.
Ο Λιμενάρχης και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Άνδρου, ευχαριστούν τους μαθητές και όσους βοήθησαν για την συμμετοχή τους και συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς για την συνδρομή τους.
 

Ο Λιμενάρχης

Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ Γεώργιος

1 Comment

  • Ένα μεγάλο μπράβο στο λιμεναρχείο
    ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και σε διοργανωτές για αυτή την ωραία δουλειά Στον καθαρισμό τις παραλίες μας
    Και πιστεύω εμείς οι μεγάλοι να προσέχουμε που πετάμε τα σκουπίδια μας η μάλλον να πάρουμε μαθήματα από τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για καθαριότητα θζny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio