Νέα

Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Πιτροφού μαζί με τα ξερά καίνε και …


 

παλιό εκπαιδευτικό υλικό που υπήρχε στο σχολείο,  που έκλεισε οριστικά πριν λίγα χρόνια, είναι πεταμένο  γύρω από το σχολείο και πάνω σε ξερά κλαδιά και σκουπίδια.

βιβλία σημαίες παλιά όργανα , παλιοί χάρτες, αρχειοθετημένοι φάκελοι με υλικό από τη λειτουργία του σχολείου όλα στο βωμό της καθαριότητας και του σιγυρίσματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε λίγο θα έρθουν και τα κάρβουνα


 

11 Σχόλια

 • καλημερα
  Θα μας ενδιεφερε να κανουμε ενα εργο. Βρίσκονται ακόμα στον χώρο του σχολείου;
  ευχαριστω

 • Πολιτισμός υπάρχει Δεν υπάρχει πια σεβασμός Θρησκεία πατριωτισμός Αυτός που τα έβγαλε έξω θέλει κρέμασμα Ποιός του είπε να το κάνει αυτό Κάποιος πρέπει Να πάρει ευθύνη δεν μπορεί ο καθένας να καίει μια ιστορία παιδιά που πήγα σ’ αυτό το σχολείο δάσκαλοι που φοίτησαν και δίδαξαν Με ποιο δικαίωμα Κάποιος πάει και τα καίει Και αν δεν ήτανε το Άνδρος φιλμ Να τα βγάλει Στηνφορά δεν θα ξέραμε τίποτα
  Αυτός που έδωσε. Την διαταγή να τα Κάψουνε Να πάει και την ευθύνη του θζny

 • Αυτήν την πράξη πιστεύω θα την έκαναν μέλι των πολιτιστικών συλλόγων Πιτροφου γιατί σε συλλόγους έχουν δοθεί οδό και χρόνια τώρα προς χρίση όλα τα σχολειά του Δήμου Άνδρου. Αυτόν τον πολιτισμό προσφέρουν στων τόπο μας και στα μέλι τους ορισμένοι πολιτιστική συλλογή.

 • Tα σχολικά κτίρια και ο σχολικός εξοπλισμός και σχολικά αρχεία ανήκουν στον Δήμο. Με τίνος την άδεια και με ποιανού πρω τοβουλία πετάγονται και καίγονται : To πρόβλημα δεν είναι μόνο του Δημοτικού Σχολείου Πιτροφού, αφορά όλα τα Δημοτικά σχολεία. Αποτελεί θέμα παιδείας και πολιτισμού.

  • Συμφωνώ με το κ. Ξανθό. Χρειάζεται ίσως κάποιο πρωτόκολλο καταστροφής. Αλλά ποιος ή και ποιοι και με βάση ποια κριτήρια που νόμοι καθορίζουν αποφάσισαν για την καταστροφή των σχολικών αρχείων;;;;; Από την άλλη σίγουρα πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και να αναδειχθεί το παλιό σχολείο.

 • Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις, Ευάγγελε. Και επειδή πιστεύω ότι είσαι καλοπροαίρετος, απάντηση στο δημοσίευμα έστειλαν “οι εγκληματίες”;; Διότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν και χωρίς βεβαίως να το θέλουν εξαπατούν. Βασίλης Πομόνης

 • Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτροφού, όσον αφορά το συγκεκριμένο άρθρο, σας ενημερώνουμε τα εξής:
  Το Δημοτικό Σχολείο του Πιτροφού έπαψε να λειτουργεί το 2010.
  Το 2014, επιτροπή του Δημοτικού Σχολείου Μεσαριάς κατέγραψε και συνέλεξε όλο το χρήσιμο και απαραίτητο αρχείο του Σχολείου, το οποίο πλέον βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαριάς, αφήνοντας πίσω οτιδήποτε θεωρούσε μη χρήσιμο.
  Ο Σύλλογος, όταν έκλεισε οριστικά το Σχολείο, ζήτησε τη χρήση του χώρου ως πολιτιστικού κέντρου, ο οποίος και του παραχωρήθηκε για 20 έτη.
  Το κτίριο και ο περιβάλλοντας χώρος καλλωπίστηκαν και συντηρήθηκαν, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται στις φωτογραφίες, με έξοδα του συλλόγου και προσωπική εργασία των μελών του, και αποτελεί πλέον χώρο συνάθροισης, ανοιχτό σε όλους.
  Αυτό απ’ ότι φαίνεται δεν το είδε κανείς ή αν το είδε δεν θεώρησε ότι ήταν άξιο λόγου για σχολιασμό και γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό.
  Σχετικά με το άρθρο τώρα και κατά σειρά όπως φαίνονται οι φωτογραφίες:
  Φωτο1. Στο χώρο που φαίνονται μαζεμένα ξερόχορτα και σκουπίδια υπήρχε κάδος σκουπιδιών του Δήμου. Και επειδή ο κάδος προσελκύει σκουπίδια, όποιος νόμιζε πετούσε ότι νόμιζε, με αποτέλεσμα να μαζευτούν ξερόχορτα και άλλα αντικείμενα. Κάποια στιγμή ο κάδος απομακρύνθηκε, αλλά τα ξερόχορτα έμειναν!
  Φωτο2. Υπάρχει ένα βιβλίο πρωτοκόλλου αλληλογραφίας το οποίο όμως είναι ΚΕΝΟ. Δεν φαντάζομαι να έχει ιστορική ή συναισθηματική αξία ένα κενό βιβλίο πρωτοκόλλου! Όσο για το εικονιζόμενο βιβλίο με τη φωτογραφία του Βενιζέλου, υπάρχει στις βιβλιοθήκες που βρίσκονται εντός του κτιρίου και μάλιστα σε καλύτερη κατάσταση από το εικονιζόμενο.
  Φωτο3. Μια κατεστραμμένη και σκισμένη, από τον καιρό, Ελληνική Σημαία η οποία αντικαταστάθηκε με καινούρια. Την παλιά τι θα έπρεπε να την κάνουμε;! Παρακαλούμε αν κάποιος γνωρίζει πού υπάρχει ειδικός χώρος ανακύκλωσης σημαιών, να μας ενημερώσει.
  Επίσης φαίνονται πληθώρα ξύλινων γεωμετρικών σχημάτων και άλλων αντικειμένων, τα περισσότερα φθαρμένα, και διάφορες πέτρες!
  Φωτο4. Σε αυτή τη φώτο φαίνονται ημερολόγια τα οποία είχε εκδώσει ο σύλλογος το 2005.
  Φώτο5. Κούτες με κλασέρ γεμάτες έντυπο υλικό το οποίο δεν έχει καμμία χρήση ή χρησιμότητα, ούτε ιστορική ούτε συναισθηματική. Καθώς και κάποιες βιντεοκασέτες που αποτελούσαν εκπαιδευτικό υλικό κάποιας εποχής και οι οποίες είναι κατεστραμμένες.
  Φωτο6. Ίδια με τη φωτογραφία 2, μάλλον για δημιουργία εντυπώσεων!
  Φώτο7. Παγκόσμιοι χάρτες και Άτλαντες, όλοι φθαρμένοι. Τους καλούς τους έχουμε κρατήσει εντός του σχολείου.
  Φωτο8. Ίδια με τη φωτογραφία 5, κι αυτή προφανώς για δημιουργία εντυπώσεων!
  Φώτο9. Ίδια με τη φωτογραφία 1, από άλλη οπτική γωνία…
  Φώτο10. Πλαστικά όργανα γεωμετρίας και μια υδρόγειος της οποίας η πίσω πλευρά (αυτή που δε φαίνεται- όλως τυχαίως) είναι σπασμένη!
  Εντός του κτιρίου έχουν φυλαχθεί και σκοπεύουμε να αναδείξουμε όλο το υλικό που διέθετε κατά καιρούς το σχολείο, όπως τα βιβλία που πέρασαν από το Σχολείο αυτό, είτε σχολικά είτε όχι, καθώς και εγκυκλοπαίδειες και διάφορα άλλα βιβλία γενικού περιεχομένου.
  Η αλήθεια είναι ότι μείναμε έκπληκτοι από το άρθρο, διότι κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει μάθει ότι η καθαριότητα και η νοικοκυροσύνη μπορούν να επισύρουν αρνητικά σχόλια.
  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 • Κυριοι
  Αυτοί είμαστε. Και επειδή δεν είμαστε άξιοι για τίποτα παρακαλούμε να μην είναι κανείς άξιος. Κι αν βρεθούν κάποιοι άξιοι που προσπαθούν να φτιάξουν κάτι, τους κατηγορούμε για να πάψουν να είναι!!! Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ανθρώπους που έχουν μέσα τους κακία, πέραν ότι είναι άχρηστοι.
  Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι εν έτη 2017 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, οι οποίοι επειδή μειωνεκτούν, κρύβουν μέσα τους κακία, δεν είναι άξιοι για τίποτα, καιροφυλακτούν πότε κάποιος θα κάνει κάποιο στραβοπάτημα για να το επισημάνουν με όσο το δυνατόν πιο έντονο και εντυπωσιακό τρόπο προκειμένου… να πετύχουν τι;
  Αυτούς τους ανθρώπους ο λαός μας τους αποκαλεί ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ!!!
  Τα Δημοτικά Σχολεία είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, δηλαδή δημόσια περιουσία. Και στον Πιτροφό υπάρχει μια ομάδα παιδιών τα οποία χωρίς κανένα ίδιον όφελος, δαπανούν χρόνο και κόπο, και κάποιες φορές και χρήμα, και συντηρούν, καλλωπίζουν ένα δημόσιο χώρο τον οποίο από έναν μη χρησιμοποιούμενο χώρο, καταδικασμένο να ρημάξει (όπως τόσοι άλλοι) προσπαθούν να τον αναδείξουν σε ένα πανέμορφο πολιτιστικό κέντρο και πλατεία του χωριού (μίας και ο Πιτροφός δεν έχει πλατεία).
  Γιατί ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να προβάλει τη δουλεία που έχει γίνει σε αυτό το χώρο;
  Γιατί ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να πλησιάσει αυτά τα παιδιά να δει τι κάνουν, γιατί το κάνουν, τι θέλουν να κάνουν, το σχέδια έχουν γι αυτό τον δημόσιο χώρο;
  Ας είμαστε λίγο σοβαροί και ας πάψουμε να είμαστε υποκριτές!
  Ευχαριστώ

 • Οι δημοσιογράφοι επιτελώντας κοινωνικό έργο, μας μεταφέρουν τις πληροφορίες που διαθέτουν με σκοπό την ενημέρωσή μας. Πριν πάρουμε όμως την οποιαδήποτε αρνητική ή θετική θέση δημόσια, χρήσιμο θα ήταν να σκεφτούμε αν έχουμε όλα τα δεδομένα.
  1. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έγινε η μεταφορά του σχολείου και οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί δεν μετέφεραν όλο το χρήσιμο υλικό.
  2. Δεν μπορεί να ασχολούμαστε με κάποια λίγα κλασσέρ και μία φθαρμένη σημαία και συγχρόνως να αδιαφορούμε για την ανάδειξη του αρχαιότερου πολιτισμού της Ευρώπης, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, που λέγεται ΣΤΡΟΦΙΛΑΣ. Αντιθέτως κάνουμε ότι μπορούμε στο να δυσκολέψουμε την απομάκρυνση των σκουπιδιών και την ανάδειξη του τόσο σημαντικού μνημείου όλης της Ευρώπης. Ας μη μιλάμε λοιπόν για πολιτισμό. Θέλω να δω πόσοι θα παρεβρεθούν στην ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας που γίνεται στην ΄Ανδρο, για τον Στρόφιλα. Θέλω να δω τις προτάσεις που θα τεθούν, ώστε γρήγορα να λυθεί το θέμα των σκουπιδιών για να γίνει άμεσα επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος. Επιπλέον θα ήθελα να ακούσω τους τρόπους διαφήμισης, ώστε να προβληθεί σε όλη την Ευρώπη, ότι ο αρχαιότερος μέχρι σήμερα πολιτισμός , είναι στο νησί μας.
  Τέλος, έχω εντυπωσιαστεί από τον μεγάλο αριθμό των αρνητικών σχολίων , που αναφέρονται κάτω από οποιοδήποτε θέμα που αφορά στη δυσφήμιση του νησιού μας . Εχουμε συνειδητοποιήσει ότι μέσω του facebook, κάθε τι φθάνει άμεσα μέχρι την άλλη άκρη της γής;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio