Νέα

Πέμπτη 3/8 προβολή στην αυλή: "Η Έλενα και οι άντρες της"του Ζαν Ρενουάρ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 21:15

Η Έλενα και οι Άντρες της
Elena Et Les Hommes

Ιταλία/Γαλλία-Αισθηματική-95-Έγχρωμη(Technicolor),1956

Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Σενάριο: Jean Renoir, Jean Serge

Παραγωγή: Joseph Bercholz,Henry Deutschmeister, Edouard Gide
Μουσική: Joseph Kosma
Φωτογραφία: Claude Renoir
Μοντάζ: Borys Lewin
Σχεδιασμός Παραγωγής: Jean André
Κοστούμια: Rosine Delamare, Monique Plotin

Με τους: Ingrid Bergman, Jean Marais, Mel Ferrer, Jean Richard, Juliette Gréco


Στο Παρίσι των αρχών του αιώνα, μια άστατη Πολωνέζα κόμισσα ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα μεσήλικα βιομήχανο, αποφασίζει να γοητεύσει και να επηρεάσει πολιτικά ένα στρατηγό λαϊκό ήρωα, αλλά έλκεται ερωτικά από τον καλύτερό του φίλο.

Γυαλιστερή, παιχνιδιάρικη και εύπεπτη, αλλά βαθιά σαρκαστική ρομαντική κομεντί, η οποία πατάει στις συμβάσεις του μπουλβάρ για να σχολιάσει περιπαιχτικά την πολιτική, τα ιστορικά ταμπού, το μιλιταρισμό και να αποθεώσει την (ωμή ή κομψή) σεξουαλικότητα και τον αληθινό έρωτα.
 

Ο σκηνοθέτης Jean Renoir (1894-1979)

Γιος του διάσημου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Pierre Auguste Renoir, o Jean είχε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου κέρδισε το Croix de Guerr, παράτησε το σενάριο για χάρη της σκηνοθεσίας. Παντρεύτηκε την Catherine Hessling, για την οποία ξεκίνησε να κάνει ταινίες. Ήθελε να λάμψει το άστρο της. Χώρισαν το 1930, αν και παρέμεινε παντρεμένος μαζί της μέχρι το 1943. Έφυγε από τη Γαλλία το 1941 κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής και έγινε πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ.

Ingrid Bergman (1915-1982)

Σουηδέζα ηθοποιός με 3 OSCAR στο ενεργητικό της και δύο βραβεία ΕΜΜΥ. Έχει κερδίσει επίσης βραβείο ΤΟΝΥ για Καλύτερη Ερμηνεία Πρωταγωνιστικού Γυναικείου Ρόλου σε θεατρικό έργο στην πρώτη απονομή των ΤΟΝΥ το 1947. Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει τέταρτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών. Υπήρξε σύζυγος του Roberto Rossellini και μητέρα της Isabella Rossellini.
 

Jean Marais ( 1913-1998)

Γεννημένος στο Cherbourg της Γαλλίας, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του σκηνοθέτη Jean Cocteau όντας εραστής του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη δεκαετία του ’50 έγινε αστέρι των λεγόμενων «αντρικών ταινιών» (με ξύλο, παλικαρισμούς κτλ) κάνοντας μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες στην πατρίδα του. Την επόμενη δεκαετία υποδύθηκε τον διάσημο κακοποιό στην τριλογία “Fantomas”. Μετά το 1970 οι εμφανίσεις του στον κινηματογράφο έγιναν σποραδικές αφού αφοσιώθηκε στο θέατρο στο οποίο έπαιζε ως τα 80 του ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν και σαν γλύπτης.
 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio