Νέα

Άλλος για καρπούζια και πεπόνια από το ΒαρίδιΈνας χαμός ,  αυτές τις μέρες στο λιμάνι του Γαυρίου με τα βαπόρια και τους επιβάτες που πηγαινοέρχονται, αλλά και ένας μικρός χαμός την ίδια ώρα στην άκρη του λιμανιού που ο Νίκος Ζούρας, ο Πέτρος ο Μπόθος και ο Νίκος Χέλμης με τα φορτηγά τους φέρνουν για πούληση  ζαρζαβατικά και φρούτα από τα κτήματά τους  στο Βαρίδι και το Καλιβάρι και Αμόλοχο, νάταν άλλος μήνας ,θα έρχονταν και πιο συχνά μέσα, προς Χώρα  αλλά τον Αύγουστο κάτι δύσκολο.

 

 

 

4 Σχόλια

  • Μία φορά κι έναν καιρό κατέβαιναν εμπορεύματα Από την Αρνί Βουρκωτή και Άχλα τώρα είναι όλα ξεραΐλα θζny

    • Ούτε στο Βουνί πια υπάρχει παραγωγή. Επίσης όλοι οι κάμποι Λειβαδίων κα Λουριών έγιναν αντιπαραγωγικοί και ανενεργείς. Γιατί αποκτήθηκαν από ιδιοκτήτες που δεν έχουν τη γη ως επάγγελμα αλλά ως τρόπο επένδυσης. Η εγκατάλειψη της γής είναι και κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο.

  • Και ο ίδιος που ενδιαφέρομαι να νοικιασω για να καλλιεργήσω σε αυτή τη κλιμακα χωρίς να έχω γη μου ζητουν μέχρι και 350E το μηνα ενοίκιο … χμμμ όχι ενθαρρυντικό! Θα ανακάμψουν άραγε ποτές τα Λιβάδια και άλλα καμένα από την υπερβόσκηση χωράφια? Από ποιον?

  • η αυτάρκεια σε τρόφιμα με μποστάνι στον κήπο μας ή στο μπαλκόνι μας είναι επιτακτική ανάγκη. Η επιστροφή στην καλλιέργεια της γης είναι μεγάλη ανοιχτή πληγή για όλον τον σύγχρονο κόσμο. Πότε πια θα το καταλάβουν όσοι έχουν χωράφια που τα αφήσαν χέρσα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio