Νέα

Η ομιλία του κ. Γιάννη Πίππα στο "Λογάρι" με θέμα τις ναυμαχίες στα νερά της Άνδρου

 


Μια ενδιαφέρουσα ομιλία του φιλόλογου κου Γιάννη Πίππα με θέμα τις ναυμαχίες που έλαβαν χώρα στα νερά της Άνδρου, έγινε την Τετάρτη 23 Αυγούστου στο Γαύριο και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο “Λογάρι”.

 
Ο ομιλητής περιέγραψε γλαφυρά τις ναυμαχίες από τα αρχαία, τα ελληνιστικά, τα βυζαντινά χρόνια καθώς και αυτές κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας έως τον 20ο αιώνα, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος κος Δημήτρης Σταυρόπουλος που μας μίλησε για εκείνες που έγιναν στην διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων. Ο Κάβο Ντόρος αλλά και η περιοχή του Γαυρίου καθώς και η εκτεινόμενη μετά το λιμάνι υπήνεμη ράδα από τον Άγιο Πέτρο μέχρι το Μπατσί ήταν λόγω της κομβικής τους θέσης ήταν ανά τους αιώνες το θέατρο των κυριοτέρων ναυτικών συγκρούσεων, και ήταν πολλές!

Την πλήρη εργασία μπορείτε να διαβάσετε στο φετεινό τεύχος του περιοδικού “Νησος Ανδρος”.
Με την παραπάνω εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ομίλου μας με την ονομασία “Γαυριώτικα 2017” που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου.
Με την ευκαιρία τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου μας κα Μπέττυ Κωνσταντινίδου για ένα σύντομο απολογισμό μιας κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα πετυχημένης χρονιάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio