Νέα

Μία τούρτα για την Καΐρειο Βιβλιοθήκη!Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017,  ο κ. Τάσος Δημητρίου μπήκε στη Καΐρειο Βιβλιοθήκη και χαμογελαστός ανακοίνωσε χαμηλόφωνα ότι η μέρα είναι επετειακή και πρέπει να γιορταστεί κατάλληλα και παρουσίασε μία μικρή  τούρτα  που είχε παραγγείλει ειδικά για την περίσταση από την προηγούμενη μέρα.

Ως συμβολαιογράφος επί δεκαετίες στην Χώρα της Άνδρου, πάντα θυμότανε ότι 22 Αυγούστου η Καΐρειος Βιβλιοθήκη είχε  γενέθλια και ότι φέτος αυτή την ημερομηνία γιόρταζε τα 30 χρόνια της και για του λόγου το αληθές,  άνοιξε το μικρό φωτογραφικό άλμπουμ που του είχε δωρηθεί τότε και είχε φέρει μαζί του και άρχισε την διήγηση:
Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί το Σάββατο 22 Αυγούστου 1987 στο ισόγειο του τότε Δημαρχείου Χώρας όπου στεγαζόταν η βιβλιοθήκη του Θεόφιλου  Καΐρη και σήμερα στεγάζεται το ΚΕΠ Άνδρου, τότε με συμβολαιογράφο τον κ.  Αναστάσιο  Δημητρίου τα ιδρυτικά μέλη της Καϊρείου Βιβλιοθήκης υπέγραφαν το  καταστατικό της ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Την απαραίτητη για σύσταση Ιδρύματος  στέγη προσέφεραν οι κληρονόμοι της οικογένειας Καμπάνη με αντιπροσώπους την κ. Μίνα Ζ. Καμπάνη και τον Λεωνίδα Καμπάνη και είναι η γνωστή έδρα της Βιβλιοθήκης. Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη που συμμετείχαν με το ίδιο χρηματικό ποσό ήταν :
ο Ιωάννης Β. Γουλανδρής, η Βιολαντώ Γουλανδρή – Κούλουθρου Εμπειρίκου,  η κ. Ειρήνη Δάμπαση, ο Δημήτριος  Θερμιώτης, ο Ιωάννης Καΐρης, ο κ. Αλέξανδρος Καΐρης, ο Ιωάννης Καρασταμάτης, ο κ. Λεωνίδας Κονδύλης, ο Δημήτριος Ι. Πολέμης και ο Μιχάλης Τρικόγλου. Όσοι δεν προσήλθαν, υπέγραψαν δι’αντιπροσώπου.
 

Ο συμβολαιογράφος κ.  Αναστάσιος Δημητρίου και ο εμπνευστής της Καϊρείου Βιβλιοθήκης Δημήτριος Ι. Πολέμης


 

ο Δήμαρχος Χώρας Άνδρου Σταμάτιος Σκόρδος και ο κ. Λεωνίδας Κονδύλης


 

ο Μιχάλης Τρικόγλου και η κ. Μίνα Ζ. Καμπάνη


 

Ιωάννης Καρασταμάτης και ο  κ. Λεωνίδας Καμπάνης


 

ο Ιωάννης Καΐρης

 

η  κ Ειρήνη Δάμπαση επί χρόνια οικιοθελώς άμισθη ταμίας και νυν διευθύντρια της Κ. Βιβλιοθήκης.


ακολούθησε κέρασμα στα κορίτσια της Βιλιοθήκης και στους τυχερούς παρευρισκόμενους στη αίθουσα που όλοι ευχήθηκαν :

 
Να συνεχίσει  η Καΐρειος Βιβλιοθήκη το έργο της  και να γιορτάσει πολλές τριακονταετίες ακόμα στο μέλλον! 


Μιχάλης Τιβέριος, Τάσος Δημητρίου, Ειρήνη Δάμπαση, Μίνα Καμπάνη, Μαρία Χαλά , Μαρία Ζαννάκη και Αθηνά Φραδέλου.

φωτογραφίες : του 1987 του Ιωάννη Καρασταμάτη, τωρινές του Vanglouk

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο