Νέα

Στην Αγία Μόνη στο Στενό

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 οι ενορίτες της Πίσω Μεριάς Κορθίου γιόρτασαν την Αγία Μόνη, κάτω στο στενό με την Τήνο.

Η Αγία Μόνη γιορτάζει πιο πίσω αλλά η ενορία έχει αποφασίσει να την γιορτάζει το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου,

που ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία , ο κόσμος είναι ακόμα εδώ και ο καιρός είναι καλός.


Ο δρὀμος για να πας δεν είναι και ότι καλύτερο,  συναγωνίζεται αυτόν για την Λειβάδιζα,  πας μόνο 4χ4 και να σκεφτείς ότι υπάρχει κόσμος από το χωριό, που έχει κτήματα και κονάκια και  τον κάνει καθημερινά.

Το μοναστήρι έχει μαρμάρινη επιγραφή με χρονολογία 1795 και λειτουργιόταν πάντα η εκκλησία που ήταν σε καλή κατάσταση

ενώ οι γύρω χώροι όσοι δεν ήταν στάβλοι για ζώα ήταν ερειπωμένοι.

 Μερικοί θυμούνται ότι έρχονταν στα μικράτα τους  από παραμονή για τον εσπερινό, κοιμώντουσαν μέσα στην εκκλησία πάνω σε κλαδιά ντουράφας που έκοβαν από γύρω και την άλλη μέρα έφευγαν μετά τη λειτουργία.

Η εκκλησία είναι τρισυπόστατη, προς τιμήν της Γέννησης της Παναγίας , του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου

και με ωραίο μαρμάρινο τέμπλο


Η ανακαίνηση του μοναστηριού άρχισε με προσωπική εργασία των κατοίκων το 1989 και όταν πια ήρθε ο δρόμος το 1992 άρχισε η μεγάλη επισκευή του μοναστηριού  που  πήρε τη σημερινή μορφή.

φωτογραφίες από την φετινή γιορτή : Φώτο Άνδρος & Vanglouk

πληροφορίες: Δημήτρης Γρυμάνης & Ηρακλής Γαβράς

και βίντεο κάποτε
3 Σχόλια

  • Και του χρόνου ωραίες φωτογραφίες Έστω και με τόσες δυσκολίες που έχουμε στους δρόμους βλέπω αρκετό κόσμο Με κέφι να εορτάζει Τον εορτασμό Του μοναστηριού
    Αλλά Και όλες αυτές τις δυσκολίες το ανδρός φιλμ Με το Βαγγέλη πάντοτε παρών και την Πέρλα Να μας φέρουνε όλα αυτά τα ωραία χάπενιγκς θα τα μακρινά αλλά κοντινά μέρη της άνδρου Πιστεύω του χρόνου η πρόβαση να είναι πιο καλή Θζny

  • ⚓️ Και του χρόνου το πανηγύρι σας Η ωραία μας Ανδρος ο επίγειος παράδεισος μας με τις αφάνταστες ομορφιές της.Και του χρόνου με υγεία ⚓️

  • η πληροφορία ότι για να πας χρειάζεται αποκλειστικά όχημα 4χ4 είναι μάλλον υπερβολική. Εγώ πήγα με κούρσα και είδα και κάποια άλλα χαμηλά 4χ2 αυτοκίνητα στη διαδρομή και στο parking. Το μεγαλύτερο επικλινές τμήμα του δρόμου είναι τσιμεντοστρωμένο και σε κάποια λίγα σημεία που δεν υπάρχει τσιμεντένιο κατάστρωμα, o δρόμος ήταν καθαρισμένος. Με χαμηλή ταχύτητα τα περνάς με ασφάλεια. Το τοπίο και ο χώρος της παλιάς μονής είναι εκπληκτικό και σίγουρα σε αποζημιώνει παρά το σκόνισμα του αυτοκίνητου σου. Αξίζει να προβληθεί προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους τους ανδριώτες και τους επισκέπτες του νησιού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio