Νέα

Επιστολή του Συλλόγου "Το Συνετί" προς τον Δήμαρχο Άνδρου για το πρόβλημα της υδροδότησης του χωριούΣΥΛΛΟΓΟΣ <<ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ>> ΑΝΔΡΟΥ
Πλαπούτα 50 & Λεωφ. Αλεξάνδρας
114 73 Αθήνα
e-mail: [email protected]

Προς Κύριον
Θεοδόση Σουσούδη, Δήμαρχον Άνδρου

Κοιν.: 1.Κον Γεώργιο Χατζημάρκο, Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου

2.Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Άνδρου

3.Κον Λότσαρη Δημήτριο, Έπαρχον

4.Κωνστ/νο Μ.Κουμαριανό Πρόεδρο Τοπ.Κοινότητας Συνετίου,
Συνετί Άνδρου, 13/09/2017

 

ΘΕΜΑ: ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ ΑΝΔΡΟΥ

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την πλήρη αγανάκτηση και τον θυμό του Συλλόγου μας και κατ’επέκταση όλων των συγχωριανών μας για την δραματική κατάσταση της υδροδότησης του χωριού μας.

-Τα προβλήματα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015 με σταδιακές διακοπές στην παροχή νερού για κάποιες ώρες καθημερινά, συνεχίστηκαν και το καλοκαίρι του 2016 με πιο παρατεταμένες καθημερινές διακοπές και φτάσαμε στο φετινό καλοκαίρι του 2017 όπου η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Η παροχή του νερού υπήρχε για 1-2 ώρες καθημερινά, κάποιες ημέρες δεν υπήρχε καθόλου νερό ενώ σε κάποια σπίτια δεν έφθανε καθόλου.

-Η διαβίωση χωρίς νερό, ειδικά το καλοκαίρι, είναι ένα μαρτύριο. Η ύπαρξή του είναι αναγκαία όσο και επιβεβλημένη για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες διαβίωσης και υγιεινής και στο Συνετί αυτό το καλοκαίρι δεν είχαμε ούτε νερό να πιούμε, όχι να καλύψουμε άλλες ανάγκες υγιεινής.

-Οι Χωριανοί και οι επισκέπτες (όσοι άντεξαν στην απουσία υδροδότησης και δεν έφυγαν την πρώτη μέρα), έζησαν και εξακολουθούν να ζουν δύσκολες ημέρες, ημέρες μεσαίωνα στον 21ον αιώνα. Οι υδροφόρες που έστειλε ο Δήμος δυστυχώς δεν έλυσαν το πρόβλημα.

-Ο Σύλλογός μας δέχθηκε πολλά αιτήματα και παράπονα ώστε να παρέμβη δημόσια προς όλους τους φορείς ώστε να δοθεί μια μόνιμη και όχι προσωρινή λύση, όπως αυτού του εφοδιασμού με υδροφόρες. Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί και δεν γνωρίζουμε τα επακόλουθα.

-Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Κύριε, Δήμαρχε, σας ζητούμε να παρέμβετε και προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί μόνιμη, βιώσιμη,περιβαλλοντικά ορθή και επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση στο πρόβλημα υδροδότησης του χωριού μας, ενός χωριού ζωντανού, με αξιοπρεπείς ανθρώπους, υπερήφανους και οικογενειάρχες που δεν τους αξίζει τέτοια κατάντια και αδιαφορία από τον Δήμο. Οι Συνετιανοί, κε. Δήμαρχε, δεν είναι Δημότες και Φορολογούμενοι 2ης κατηγορίας και αυτό να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας.

-Σας ζητούμε επίσης, να αιτηθείτε βοήθεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον βαθμό που απαιτείται για να δοθεί η πλέον σωστή και άμεση λύση.

-Το χωριό μας ευρίσκεται κοντά στην χαράδρα τα Διποτάματα. Τοποθεσία με εξαιρετική φυσική ομορφιά, ύπαρξη επιφανειακών νερών και μικρού ποταμιού. Νερό υπάρχει στην περιοχή, απαιτείται λοιπόν η σωστή αξιοποίησή του ώστε να μπορέσει να υδροδοτηθεί το χωριό μας σε μόνιμη και όχι σε προσωρινή βάση.

-Επειδή μόνο ειδικοί επιστήμονες γνωρίζουν τον βέλτιστο τρόπο που δύναται να επιτευχθεί η αξιοποίηση των υδάτων της περιοχής, προτείνουμε άμεσα να εκπονηθεί μελέτη από εταιρία με μεγάλη εμπειρία και γνώση στην διαχείριση υδάτων και στην συνέχεια να υλοποιηθούν τα απαραίτητα προτεινόμενα έργα.

-Ευελπιστούμε λοιπόν στις άμεσες προσωπικές ενέργειες εκ μέρους σας ώστε το πρόβλημα υδροδότησης του χωριού μας να αποκατασταθεί σύντομα και να μη ξαναζήσουμε το επόμενο καλοκαίρι του 2018 τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις που μας πάνε πίσω στον μεσαίωνα. -Παρακαλούμε τον Δήμο να μας κρατάει ενήμερους τόσο τον Σύλλογο όσο και την τοπική κοινωνία σχετικά με την πρόοδο των ενέργειών του.
Σας Ευχαριστούμε,
Διατελούμε,
Με Εκτίμηση,
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ                                                                                   Ν. Θ. ΓΛΥΝΟΣ

 

2 Σχόλια

  • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
    Αυτή η τραγική κατάσταση έλλειψης νερού έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Όπως γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, το καλοκαίρι του 2013 έφτασε το χωριό να έχει διακοπές υδροδότησης για ολόκληρες ημέρες, στον Αύγουστο έφτασαν και την εβδομάδα. Ατυχώς αυτό το σοβαρότατο και γνωστό από χρόνια πρόβλημα, ακόμα δεν βρήκε λύση…..

  • Λάθος λέτε απο το 2015 αρχισαν τα προοβλήματα! Πολύ ενωρίτερα, τρία χρόνια πιο νωρίς είχε αρχίσει η διακοπή της ύδρευσης απο το 2013 , καθημερινά τους θερινούς μήνες! Μάλλον κάποιον προηγούμενο θέλετε να κηρύξετε άμοιρο ευθυνών κύριοι του Συλλόγου! Και πολύ αργά και καθυστερημένα σκεφθήκατε να διαμαρτυρηθείτε!!! Ολόκληρο το καλοκαίρρι που ‘ησασταν ??? Δεν ζούσατε στο Συνετί , οι περισσότεροι απο εσας ???? Στα μισά του Σεπτέμβρη σκεφθήκατε ή μάλλον αναγκασθηκατε μετά απο δυναμική δημοσιοποίηση του προβλήματος στο διαδίκτυο ,και απο παρότρυνση κάποιων που σας έκραξαν , και για να νομμοποιήσετε και την ανύπαρκτη υπαρξη του Συλλόγου σας , αναγκασθήκατε λέμε, να κάνετε την χλιαρή επιστολή σας !!! Και τώρα πια , φαντάζομαι ,νομίζετε ότι έχετε επιτελέσει το καθήκον σας ως Συλλογος!! Του χρόνου πάλι!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio