Νέα

Οι Συνετιανοί πήγαν για νερό στο Δημαρχείο

Γέμισαν την αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017,  οι κάτοικοι του Συνετίου για να ενημερωθούν και κυρίως να ζητήσουν να βρεθεί αμέσως μία λύση για το χωριό τους που όλο το καλοκαίρι ήταν χωρίς νερό.

Όλα άρχισαν αρχές καλοκαιριού, οι τρεις γεωτρήσεις στα Διποτάματα  σταμάτησαν να βγάζουν νερό,

πάνω στην επισκευή, η μία αντλία φράκαρε και για τις ανάγκες του χωριού,  ο δήμος κουβαλούσε με βυτιοφόρα   νερό από το Κόρθι στη δεξαμενη του χωριού , το νερό λίγο, το χρώμα του καφετί, η αγανάκτηση μεγάλη, η υπομονή και η ανοχή  όλων στα όρια  τους

 

 Στη συγκέντρωση ακούστηκαν πολλά, απορία όλων είναι η ξαφνική διακοπή του νερού,  και όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει  να γίνουν αναλύσεις για το τι νερό πίνει τώρα το χωριό και  να έρθουν ειδικοί επιστήμονες να βρουν  λύση.


Ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος Βασίλης Σταυρόπουλος προσφέρθηκε να βοηθήσει ώστε να γίνει πλήρης άντληση του νερού της κάθε γεώτρησης που δουλεύει, κάτι που μέχρι τώρα δεν γινόταν.

Στις 4 η ώρα το απόγευμα, στα Διποτάματα πάνω από το Συνετί, ο Χρήστος Κοντογιαννόπουλος κατάφερε να ξεφράξει τη μία γεώτρηση, να βάλει νέες  σωλήνες και να βγάζει   6 κυβικά την ώρα νερό, ενώ αύριο σύμφωνα με τον Νίκο Βιδάλη, θα καθαριστεί η γεώτρηση που βρίσκεται πάνω από την άσφαλτο.

Μιάς και λόγος για ειδικούς μελετητές , ο καθηγητής   Βαγγέλης Πισσίας , συχνά κάτοικος  Παλαιόπολης, έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας μελέτη διαχείρησης των υδατικών  πόρων της Άνδρου, που περιλαμβάνει την δημιουργία σε υψηλά σημεία του νησιού 7 υδατοδεξαμενών με μικρά φράγματα.

Η μελέτη διήρκεσε 7 χρόνια, ο Δήμος συμμετείχε κατά 10% και τώρα βρίσκεται μέσα σε κούτες καταλαμβάνοντας χώρο μιας παλέτας σε κάποιο κτίριο της Περιφέρειας, ένα μέρος της έχει παρουσιαστεί σε ημερίδα στο ΚΠΕ στην Αγία Τριάδα και σε διεθνές συνέδριο στη Τήνο. Ο ίδιος δε μαθαίνοντας τα δυσάρεστα  νέα μας θα την δώσει αυτές τις μέρες, σε ηλεκτρονική μορφή, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τα περαιτέρω.
Σε λίγες μέρες βίντεο από την συγκέντρωση
εδώ  βίντεο με τη παρουσίαση της μελέτης του Βαγγέλη Πισσία  στο ΚΠΕ Κορθίου τον Ιανουάριο του 2016

2 Σχόλια

  • Έχει ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών για παραπομπή του “κυρίου” Δημάρχου στην Εισαγγελία για εγκληματική αδιαφορία, όπως επίσης και λοιπών συνεργών, συμβούλων και προέδρων, κάποιοι εκ των οποίων για να μειώσουν την αλόγιστη κατανάλωση προέβησαν σε καταστροφή σωληνώσεων, μετρητών, αλλά ερευνώνται από τη σήμανση μετά από καταγγελία, παθόντος, και ελπίζουμε ότι σύντομα ο υπεύθυνος θα συλληφθεί για βανδαλισμό… Κρίμα που δεν μπορούν να αποδειχθούν οι κομπίνες που έκανε με τα ρολόγια για να ποτίζει τα χωραφάκια του, χωρίς να χρεώνεται, παρακάμπτοντας αυτά. Υπάρχουν ήδη 440 καταγγελίες. (υπογραφές). Η συλλογή υπογραφών όχι μόνο από τους Συνετιανούς αλλά από το σύνολο των κατοίκων της Άνδρου πραγματοποιείται καθημερινά από σήμερα 0800-100 στην πλατεία γηροκομείου και την Κυριακή στο Ζάπειο για τους κατοίκους Αττικής. Οι επόμενοι δήμαρχοι και σύμβουλοι, θα το σκεφτούν καλά να ακολουθήσουν ανάλογη στάση, διαφορετικά θα κάνουν παρέα στον τέως πίσω από τα κάγκελα και ίσως γίνουν πιο υπεύθυνοι και οι τωρινοί. Με ιδιωτική πρωτοβουλία, δείγμα από συνετιανό νερό έχει αναλυθεί σε χημείο και έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο για πόση. Τα σχετικά έγγραφα θα αναρτηθούν προσεχώς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio