Νέα

Αιωνία η μνήμη της Αναπτυξιακής Άνδρου Α.Ε.

Μπαίνοντας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ 20 Οκτωβρίου 2017, ένας δίσκος με παξιμάδάκια αν και χωρίς κονιάκ σε προιδέαζε για το τι θα επακολουθούσε στην πολύωρη και εξουθενωτική συζήτηση για το μέλλον της Αναπτυξιακής.

Πρώτη η κ. Πολίτου με βάσει τη κακή πορεία που προβλέπεται να έχει  η εταιρεία το 2017, ζήτησε την με τον νόμο 49/84  λύση της εταιρείας και την μεταφορά  των  υπαλλήλων και των μηχανημάτων της  στον Δήμο Άνδρου καθώς και την εξόφληση των νόμιμων οφειλών  σε προμηθευτές μετά από απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μία πιο σαφή εικόνας της πορείας της Αναπτυξιακής από ιδρύσεώς της  με δάνεια, μεγάλα  έξοδα, χαμηλό τζίρο, ανάληψη εργολαβιών

χωρίς τιμολόγηση, γνωμοδοτήσεις ορκωτών για τη βιωσιμότητά της, έδωσε ο λογιστής της Χαράλαμπος Ανύσης.

Τελικά συμπολίτευση και αντιπολίτευση τάχθηκαν υπέρ της  λύσης και με την εκκαθάριση της επιχείρησης

και μόνο ο κ.  Βουραζέρης  μίλησε για συνέχιση λειτουργίας της με στοχευμένες για ευημερία της ενέργειες.

Τελευταίος για λύση της Αναπτυξιακής συμφώνησε  και  ο κ. Δήμαρχος που για άλλη μία φορά αναφέρθηκε σε έντονο τόνο

στην κακοδιαχείρηση των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης.

Άβολα αισθάνθηκε, όπως  είπε στο τέλος, ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν είχε σύμφωνη γνώμη με τον κ. Δήμαρχο αλλά με τον Αντιδήμαρχο και έθεσε εαυτόν στην κρίση των συμβούλων της πλειοψηφίας ώστε ακόμα και ένας σύμβουλος να θέση πρόταση μομφής εναντίον του για τη διαφωνία του με τον Δήμαρχο, εκείνος αμέσως  θα παραιτηθεί.

Στο τέλος δε της συνεδρίασης προσέφερε παξιμαδάκια στους υπογράφοντες στο βιβλίο,  εξουθενωμένους δημοτικούς συμβούλους.

και βίντεο με αποσπάσματα από την συνεδρίαση

 

1 Comment

  • Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. ήταν της πλειοψηφίας και σύσσωμης της μειοψηφίας με τον κ. Βουραζέρη και εμένα να χαλάμε την μονοτονία της ομοφωνίας. Ελπίζω, όπως είπα και στο συμβούλιο, μα μην οδηγήσει σε αδυναμία εκτέλεσης του προυπολογισμού του 2018 αφού ο Δήμος δεν αντέχει την μεταφορά των χρεών της Αναπτυξιακής σε αυτόν. Του φτάνουν όσα χρωστάει. Ελπίζω να μη δικαιωθώ στην πρόβλεψη οτι μετά την απόφαση αυτή δεν θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος και οτι η μετακύλιση των χρεών της Αναπτυξιακής δεν θα γίνει στις πλάτες των δημοτών της Ανδρου. Επιτρέψτε όμως λόγω της 30ετούς εμπειρίας μου στα κοινά να μην ελπίζω σε θαύματα.

Αφήστε ένα σχόλιο