Νέα

Τα παιδιά του Κορθίου μαθαίνουν οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή στο Μουστάκειο

 

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Πίσω Μεριάς «Μουστάκειο» δράση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η παρούσα εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν τα Δημοτικά σχολεία Πίσω Μεριάς και Όρμου Κορθίου, γίνεται στο Δημοτικό σχολείο Όρμου Κορθίου στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που διεξάγεται το σχ. έτος 2017 – 2018 και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Μουστάκειο Κληροδότημα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια», αφορά σε μαθητές Δημοτικού και υλοποιήθηκε από εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς.”
Απώτερος στόχος είναι η συστηματοποίηση τέτοιων δράσεων πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή των νέων του νησιού μας, καθώς το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων είναι υπαρκτό και το πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές.
Θα ακολουθήσει νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής που θα αφορά στο σύνολο των μαθητών του νησιού.

Οι δράσεις αυτές προγραμματίζονται να λάβουν χώρα σ΄όλο το νησί τον Μάρτιο του 2018.


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς, την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου την κ. Καπερώνη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουστακείου, και ιδιαίτερα τον εμπνευστή κ. Γεώργιο Τσανίρα.

Ο Έπαρχος Άνδρου
Δημήτριος Λοτσάρης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio