Νέα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου γιορτάζει τα 10 χρόνια του στον Προφήτη ΔανιήλO Σ.Ε.Δ.Α. στους προστάτες των πυροσβεστών Προφήτη Δανιήλ και των Τριών Παίδων εν καμίνω στο βουνό «Γερακώνες»

Πριν αρκετά χρόνια, ο Σύλλογος των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών ‘ Ανδρου (Σ.Ε.Δ.Α.) , βοήθησε σημαντικά στην διάνοιξη του φραγμένου και σε αχρησία σε πολλά σημεία του, αγροτικού δρόμου στο βουνό Γερακώνες, που συνδέει τις περιοχές Βραχνού- Λειβάδια με τον ερειπωμένο οικισμό «Πετριές» και το μοναστήρι της Παναχράντου, ο οποίος σήμερα είναι σηματοδοτημένος και αριθμημένος ως «μονοπάτι» με τον αριθμό 18 από το Andros Routes.


Στο μέσον της διαδρομής , επάνω σε λόφο , στη θέση «Κρεμαστές» στα Φάλλικα και σε κτήμα ιδιοκτησίας Ιωάννου Νικολάου Στρατή, ευρίσκεται το παρεκκλήσιο που τιμάται στην μνήμη του Προφήτη Δανιήλ στις 17 Δεκεμβρίου.


Ο Σύλλογός μας , κλείνοντας εφέτος δέκα (10) χρόνια ουσιαστικής συμβολής στο έργο της δασοπυρόσβεσης στην ‘Ανδρο και της κοινωνικής του προσφοράς γενικώτερα, μετά από πρόταση του μέλους του Γιάννη Ξανθού, πρόσφερε σήμερα αρτοκλασία στην μνήμη του Προφήτη, με συμμετοχή στην κατανυκτική λειτουργία, μελών του Δ.Σ. και του Συλλόγου καθώς και πιστών από τα γύρω χωριά


 

των Φαλλίκων, της Μεσσαριάς και Λειβαδίων που πρόσφεραν διάφορα κεράσματα και ακολούθως το κέρασμα συνεχίσθηκε στην έδρα του Συλλόγου μας, στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων.

Μέρος της αρτοκλασίας προσφέρθηκε επίσης στους τροφίμους του Γηροκομείου Άνδρου.


 

Πρόθεση του Συλλόγου μας είναι η καθιέρωση και αναβάθμιση της εορτής κάθε χρόνο ώστε να αποκτήσει πανηγυρικώτερο χαρακτήρα , σηματοδοτώντας έτσι την λήξη της περιόδου πυροπροστασίας

που ειδικά στην ‘Ανδρο έχει μεγαλύτερη διάρκεια- και ευχαριστώντας τον Προφήτη Δανιήλ για την προστασία των μελών του υπό τις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούν .

Άνδρος, Κυριακή  17 Δεκεμβρίου 2017
ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ε.Δ.Α.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Νικ. Χαζάπης

φωτογραφίες: Παντελής Στυλιανός, Γιάννης Ξανθός και Vanglouk

 

 

 
 

 
 

 
 
 
 
 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio