Νέα

Επιστολή Δημάρχου Άνδρου προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για το κατάστημα του Όρμου

 

Προς: Κεντρική Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας
Θέμα: Διαμαρτυρία και αίτημα επανεξέτασης της απόφασης για περιορισμό λειτουργίας του υποκαταστήματος στον Όρμο Κορθίου
21 Δεκεμβρίου 2017
«Κύριοι,
εκπροσωπώντας τον Δήμο Άνδρου και τους δημότες του, απευθύνομαι σε εσάς ως τους πλέον αρμόδιους, προκειμένου να διαμαρτυρηθώ έντονα και να ζητήσω να επανεξετάσετε την απόφαση σας να περιορίσετε τη λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Κόρθι από δύο ημέρες σε μία.
Συγκεκριμένα, η Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας γνωστοποίησε τη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Κόρθι κατά τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη και τη λειτουργία του μία ημέρα, την Τετάρτη. Εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις ανάγκες των δημοτών μας, θεωρώ ότι η ανωτέρω απόφαση είναι λανθασμένη και ελήφθη χωρίς να συνυπολογιστούν βασικοί παράγοντες που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου, χωρίς να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος που θα έχει στην καθημερινότητα και στις κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής.
Το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα, σε ένα μεγάλο πρώην Δήμο της Άνδρου, το οποίο εξυπηρετεί τα χωριά και τους οικισμούς του Όρμου Κορθίου. Αν τελικά το κατάστημα της Τράπεζάς σας που βρίσκεται στο Κόρθι περιορίσει τη λειτουργία του, δε θα υπάρχει κανένα άλλο υποκατάστημα τράπεζας -όχι μόνο Εθνικής- σε όλη την περιοχή, για να εξυπηρετεί τον δημότη, εκτός αυτών που λειτουργούν εντός της Χώρας Άνδρου.
Παράλληλα, η μεγάλη έκταση του νησιού μας καθιστά απαραίτητη τη λειτουργία τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή, διαφορετικά οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν περισσότερα από 40 χλμ. για να εξυπηρετηθούν, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες –ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Να σημειωθεί ότι ορισμένες φορές για τους κατοίκους του Κορθίου και των γύρω περιοχών, οι δύο ημέρες λειτουργίας του καταστήματος (Τρίτη και Πέμπτη) δεν επαρκούσαν για την εξυπηρέτησή τους.
Υπό τον φόβο του περιορισμού αλλά και ενδεχόμενα της οριστικής αναστολής λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζάς σας, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με την έκδοση ψηφίσματος, όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι με τη συγκέντρωση υπογραφών, σας ζητάμε σε κάθε περίπτωση, να μεριμνήσετε για την αναθεώρηση και ακύρωση της απόφασης σας.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Άνδρου
Θεοδόσης Σουσούδης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio