Νέα

Η εκδήλωση της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας στο Γαύριο


Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018,  στο δημοτικό σχολείο Γαυρίου πραγματοποιήθηκε, μετά από μετά από ιδιωτική πρόσκληση, (με εθελοντικές χορηγίες) εκδήλωση της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας η οποία   αποσκοπούσε στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων (από το μυελό των οστών, το περιφερικό ή ομφαλοπλακουντιακό αίμα), που χρησιμοποιούνται κύρια για την μεταμόσχευση ασθενών με λευχαιμία.

Ταυτόχρονα υπήρχε η δυνατότητα συλλογής δειγμάτων για όσους επιθυμούσαν να γίνουν εθελοντές δότες και να συμπεριληφθούν στην ελληνική δεξαμενή εθελοντών δοτών.

Η συλλογή έγινε από τους γιατρούς Κούρτη Γεωργία, Αραπίδου Ζωή, Τούντα Γεωργία και Κοκκέβη Ηρώ.

Η ομιλία της αιματολόγου Μαρίας Παγώνη «Εκεί που σταματάει η Επιστήμη η ανθρώπινη προσφορά δίνει τις λύσεις…» ήταν καθηλωτική. Με το πάθος και την συγκίνηση του γιατρού που διατρέχει με τους ασθενείς του την πορεία προς την ίαση ή το αναπόφευκτο, ενημέρωσε για τις διαδικασίες, την αναγκαιότητα αύξησης των ελλήνων εθελοντών δοτών και την δυνατότητα που όλοι μπορεί να έχουμε να σώσουμε ένα συνάνθρωπο, με κάποια συστατικά από το αίμα μας και λίγο από το χρόνο μας.
Το βίντεο με την εμπειρία της πρώτης Ελληνίδας εθελόντριας μυελού των οστών έκανε μέρος του κοινού να δακρύσει αλλά και να προβληματιστεί γύρω από την σοβαρότητα της ευθύνης που αναλαμβάνει κάποιος, απέναντι σε μία ανθρώπινη ζωή, με την εθελοντική δήλωση προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων.

Η παρουσία 120 – 140 ατόμων στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την περιοχή της Υδρούσας και η συλλογή 85 δειγμάτων φανερώνουν την επιτυχία της εκδήλωσης, για την οποία εργάστηκαν αθόρυβα πολλοί συμπολίτες μας.

Το κόστος που απαιτείται για την τυποποίηση των δειγμάτων, θα καλυφθεί από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση για το σκοπό αυτό.

Με τον τρόπο αυτό το νησί μας έβαλε το δικό του λιθαράκι και αποτελεί πλέον μέρος της αλυσίδας, όπως τόνισε η ομιλήτρια.

Αποδεικνύεται έτσι ότι παρέχοντας την ενημέρωση που απαιτείται η κοινωνία της Άνδρου ανταποκρίνεται και για το λόγο αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε

να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και να φροντίσουμε για την συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας.

και σε λίγες μέρες  βίντεο με την αιματολόγο κ.  Μαρία Παγώνη

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio