Νέα

Ενημέρωση για την κατάσταση των γεωτρήσεων ύδρευσης του Μπατσίου στην περιοχή Μονή Αγίας ζητούν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι


 

” Λάβαμε ενημέρωση καθώς και φωτογραφικό υλικό από κατοίκους που δείχνει εικόνες εγκατάλειψης των γεωτρήσεων που υδρεύουν το Μπατσί, εξαφανισμένες οι αντλίες, οι σωλήνες πεταμένες στο δρόμο και τα καπάκια σπασμένα. Οι γεωτρήσεις είναι αφύλακτες και το νερό, η στάθμη του οποίου είναι στα 50 εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους (δείτε σχετικές εικόνες), είναι εκτεθειμένο σε κάθε μορφή μόλυνσης ή άλλου είδους φθορά.
Οι δύο πλησιέστερες προς τον υπό χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα γεωτρήσεις δίνουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης!

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή;
Γεωτρήσεις που έγιναν με κονδύλια της ΕΕ δεν τις υπολογίζει κανείς;
Το καλοκαίρι θα έχει το Μπατσί νερό;
Μήπως αυτή η εγκατάλειψη των δύο συγκεκριμένων γεωτρήσεων δεν είναι τυχαία εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ);

 
Οι σημερινές φωτογραφίες που μας προσκόμισαν οι πολίτες μιλούν από μόνες τους…
Τις γεωτρήσεις του Μπατσίου καθώς και τον ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ της περιοχής οφείλουμε να τον προστατεύσουμε, συνεπώς ο Δήμος καλείται να πάρει άμεσα μέτρα και να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες σχετικά με το θέμα.
Δεσμευόμαστε πως θα παρακολουθούμε το θέμα στενά διότι μας αφορά όλους.
 
Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους (Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ψωμάς) πως για οποιαδήποτε είδους δολιοφθορά, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη. Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και προστατεύεται από τους νόμους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Το υλικό έχει κατατεθεί στο Δήμο Άνδρου με αρ πρωτ.325/2018 και οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι Υδρούσας ζητούν την άμεση απάντηση από τον Δήμαρχο Άνδρου
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Άννα Βολίκα Ανδρέας Βόσσος Μαρία Μαμάη


 

3 Σχόλια

  • Σας παραθέτω το link του βίντεο γιατί το παραπάνω όπως με ενημέρωσαν δεν λειτουργεί:
    https://www.youtube.com/watch?v=YiSAHi0Yxr8&feature=youtu.be
    Εδώ να προτείνω στο σάιτ σας, να επιτρέπετε το copy paste έτσι ώστε ο σχολιαστής να επεξεργάζεται το σχόλιό του σε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, να κάνει και τους ορθογραφικούς ελέγχους και μετά να μεταφέρει το σχόλιό του στο παρόν πεδίο. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις ένα ψηφίο ειδικότερα όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία!
    Θεόδωρος Μανούσος

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio