Νέα

Γνωριμία με το πρόγραμμα LIFE για τις αιμασιές της Άνδρου


 

Οι αιμασιές της Άνδρου, ιδιαίτερης τεχνικής δημιουργήματα αιώνων, που υποστήριξαν την διαχρονική ανθρώπινη παρουσία και πολιτισμό, όπως και το φυσικό περιβάλλον του νησιού, οδεύουν εγκαταλειμμένες προς την καταστροφή. Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου, το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, γίνεται προσπάθεια για μερική, βιώσιμη αποκατάστασή τους.
Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του έργου LIFE TERRACESCAPE. Πλην των κοινών ωφελειών που θα προκύψουν, η τοπική κοινωνία θα επωφεληθεί και από την επίτευξη καλλιεργήσιμης γης, με σκοπό την αειφορία.

Προκειμένου να γίνει γνωστή όσο το δυνατόν ευρύτερα η παραπάνω προσπάθεια, ώστε το όφελος από την αποκατάσταση αιμασιών και επανακαλλιέργεια των εγκαταλειμμένων χωραφιών να μοιρασθεί ευρύτατα στο νησί, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του έργου, με σκοπό την ενημέρωση και την συμμετοχή σας σε αυτό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΩΡΑ 18:00, ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ, ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE «Μετατροπή των εγκαταλειμμένων τοπίων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές μέσω συμμετοχικής επιστασίας γης για καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» (LIFE 16 CCA/GR/000050) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio