Νέα

Ξεχωριστά Λιμενικά Ταμεία θα έχουν πλέον η Άνδρος και η Τήνος

 


Την απόφαση για την ίδρυση αυτόνομου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου έλαβε σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2018, στη συνεδρίασή του στην Τήνο, το Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου.
Οι προτάσεις για ψήφιση ήταν τρεις στο σύνολο και αφορούσαν τον διαχωρισμό και τον μη διαχωρισμό του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, καθώς και την αποστολή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση. Να σημειωθεί ότι η Άνδρος συμμετέχει στο Λιμενικό Ταμείο έχοντας πλειοψηφία 5 μελών, έναντι 4 της Τήνου.
Με ψήφους 5-2-2, λοιπόν, η απόφαση-γνωμοδότηση του Λιμενικού Ταμείου ήταν υπέρ της ίδρυσης αυτόνομου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου και ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση, εξουσιοδοτήθηκε ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.
Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, αλλά και των ενεργειών που έχει καταβάλει το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Άνδρου, με την επίσκεψή του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη.
από το    http://www.koinignomi.gr

Αφήστε ένα σχόλιο