Νέα

Αυτή την εβδομάδα η γαλλική αστυνομική ταινία, " Υπόθεση: Άγνωστο DNA"

Σάββατο 17 &  Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, 8:15μμ

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου 

Αυτή την εβδομάδα δύο  Ανδριακά Επίκαιρα:

“Η φτώχεια θέλει καλοπέραση” & “Μάθημα  πάτσγουερκ στην Άνδρο”

Υπόθεση: Άγνωστο DNA
L’ Affaire SK1

Αστυνομική 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 120′
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρεντερίκ Τελιέ

με τους: Ραφαέλ Περσονάζ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ναταλί Μπεΐ

Η ιστορία μπορεί να αφορά έναν ψυχοπαθή άντρα που δολοφόνησε με άγριο τρόπο 7 γυναίκες αλλά η ταινία κάνει ένα βήμα παραπέρα και δεν επικεντρώνεται μόνο στην διαδικασία των ερευνών, την αναζήτηση στοιχείων ή την μετέπειτα δίκη όπως θα μπορούσε άνετα να κάνει μια ταινία του συγκεκριμένου είδους της αμερικάνικης σχολής.
Αναζητά τα αίτια πίσω από τις πράξεις αυτού του άντρα και επισημαίνει ότι η δικαιοσύνη δεν είναι μόνο η απόφαση ενός δικαστηρίου αλλά και η πολλή σημαντική διαδικασία της κάθαρσης που θα πρέπει να επέρχεται.
Επίσης αναδεικνύει και το σημαντικό ζήτημα της γραφειοκρατίας, του απαρχαιωμένου συστήματος που δύσκολα δέχεται να αλλάξει, των προσωπικών φιλοδοξιών που αποτελούν τροχοπέδη και μπορούν να αποκαρδιώσουν ακόμα και τον πιο επίμονο.
Αρκετά δουλεμένες είναι και οι ερμηνείες των τριών βασικών πρωταγωνιστών. Ο Raphaël Personnaz ως ο νεαρός ντεντέκτιβ Charlie, ο Adama Niane ως ο Guy Georges και η Nathalie Baye ως η δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση. Μετρημένο παίξιμο, χωρίς υπερβολές και αχρείαστες δραματικές εξάρσεις.

Το L’affaire SK1 είναι ένα καλογυρισμένο και πολύ προσεγμένο στις λεπτομέρειες αστυνομικό θρίλερ που ξεφεύγει από τα τετριμμένα του είδους .

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio