Νέα

Παρουσίαση εκδόσεων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης στο Μουσείο ΜπενάκηΗ Καΐρειος Βιβλιοθήκη, το  Σάββατο 10 Μαρτίου 2018,  στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας), στις 7 μ.μ., παρουσιάζει τις  πρόσφατες εκδόσεις της:

  1. Το βιβλίο του Ηλία Κολοβού, Όπου ην κήπος: Η μεσογειακή νησιωτική οικονομία της Άνδρου σύμφωνα με το οθωμανικό κτηματολόγιο του 1670 (συνέκδοση με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης),
  2.  Την Ιστορία της Άνδρου του Δημητρίου Ι. Πολέμη σε αγγλική μετάφραση της Δάφνης Δημητριάδου, με επίμετρο γύρω από τα νεότερα δεδομένα στις ανδριακές σπουδές.
  3.  Έναν στην επέτειο των δέκα χρόνων από τον θάνατό του. Στον τόμο αυτό έξι νεότεροι ιστορικοί συνομιλούν με επιμέρους πτυχές του έργου του.
  4. Την Άγκυρα 5, επιστημονικό δελτίο της Καϊρείου Βιβλιοθήκης με τεκμήρια γύρω από την ανδριακή ιστορία. Σε παράρτημα του δελτίου δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε ελληνική μετάφραση οι πολύτιμες μαρτυρίες του γερμανού γεωλόγου Καρλ Γκούσταβ Φίντλερ και του γάλλου μεσαιωνολόγου Ιωάννη Αλέξανδρου Μπυσόν που επισκέφθηκαν και περιέγραψαν το νησί το 1835 και το 1841 αντίστοιχα.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν

ο Μιχάλης Τιβέριος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ακαδημαϊκός

ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ

ο Ηλίας Κολοβός, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

και ο Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio