Νέα

Συνάντηση παιδείας


 

Διανύοντας το Φεστιβάλ Άνδρου  τον τέταρτο χρόνο ζωής του,  οι άνθρωποί που το στηρίζουν και το θέλουν να διαδραματίζει  ένα πιο ουσιαστικό ρόλο στο νησί, ζήτησαν  και  είχαν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, μία πρώτη συνάντηση  με τους καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας, του Κορθίου και του Γαυρίου,  στο SEA SATIN NINO στον Όρμο Κορθίου.

Στο καλωσόρισμα του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Παντελής Βούλγαρης δήλωσε ότι επιθυμία όλης της ομάδας του Φεστιβάλ είναι ν΄ασχοληθεί με την γνωριμία του μαθητή με την τέχνη  και ζήτησε από τους άμεσα εμπλεκόμενους με τα παιδιά καθηγητές, τις εμπειρίες τους από την μέχρι τώρα  ενασχόληση των μαθητών με τη μουσική , το θέατρο, το σινεμά, το χορό και τη ζωγραφική.

 
Οι εμπειρίες πολλές και οι καλές λίγες που κατα κύριο λόγο οφείλονται σε κάποιον αξέχαστο  καθηγητή που κάνει τη τέχνη βίωμα στο παιδί.

Πολλές  ήταν και  οι προτάσεις των καθηγητών για το τι πρέπει και για το τι  μπορεί να γίνει


Στη πρώτη αυτή συνάντηση έγινε γνωστή και  η πρόθεση των ανθρώπων φεστιβάλ   να βοηθήσει   την  γνωριμία  των παιδιών με τις τέχνες , παρακολουθώντας  μέσα στη σχολική χρονιά σχετικά μαθήματα και συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Υπάρχουν τα γνωστά  προβλήματα που πρέπει να λυθούν , κυρίως στη μετακίνηση και στους χώρους  και αμέσως   θα γίνουν γνωστές  οι πρώτες εκδηλώσεις για τους μαθητές της Άνδρου

 
 
 
 
 

Αφήστε ένα σχόλιο