Νέα

Μία Παναγία και Θαλασσινή και Θεοσκέπαστη και μετά τρούλου !



Αφιέρωμα  “΄Ολα για το Γάμο” είχε το ένθετο “Ταξίδια”  της  εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στην ενότητα “‘Ηλιος, θάλασσα, ξωκλήσι” με ωραία εκκλησάκια νησιών για γάμους  είχε και δύο λόγια  για την Αγία Θαλασινή της Χώρας : “Μέσα στην αρχοντική ομορφιά της Χώρας της Άνδρου, η απόλυτη ωραιότητα του ξωκλησιού της Παναγίας της Θαλασσινής. Με θαυμαστό τρόπο έφτασε η εικόνα της σε κοντινή σπηλιά, με θαύμα καλύφθηκε ο τρούλος της, όταν κατέληξε εκεί η ξυλεία που πέταξε ένας καπετάνιος για να σώσει το πλοίο του. Γι’ αυτό άλλωστε αποκαλείται και Θεοσκέπαστη. Η θέση της στον βράχο μπροστά στη Χώρα αποτελεί το ιδανικό σημείο για μια γαμήλια τελετή, που συνδυάζει τον ρομαντισμό με τις ευκολίες και τις παροχές ενός ανεπτυγμένου τουριστικά νησιού.”
Τώρα υπάρχει και στο διαδίκτυο!  Φτάνει που μας κάνει διαφήμιση  και ας είναι και η Παναγία των Παρισίων!


και μια σπάνια φωτογραφία από το διαδίκτυο, του γερμανικού αρχαιολογικού ινστιντούτου, του 1911, που δείχνει την Αγία θαλασσινή με δώμα και όχι βεβαίως με τρούλο!

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio