Νέα

Ο Όλυμπος και οι πήλινοι θεοί του στην τρίτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χώρας


“Και φέτος συνεχίζεται η συνεργασία του σχολείου μας με το Εργαστήριο Κατασκευών με Πηλό της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, χωρίς, δυστυχώς, να έχουμε αυτή τη φορά την υποστήριξη κάποιου χορηγού, γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθειά μας.


Επιλέξαμε να συμμετέχουν τα ίδια παιδιά που είχαν πάρει μέρος και πέρσι. Πιστεύουμε, ότι συμπληρώνοντας δύο χρόνια μαθημάτων, θα είναι σε θέση να έχουν εξοικειωθεί με τις βασικές αρχές της αγγειοπλαστικής και να μπορούν να κατασκευάζουν μόνα τους πια πήλινα αντικείμενα.

Το θέμα της φετινής χρονιάς έχει προσαρμοστεί στο πρόγραμμα της Ιστορίας της Γ΄ Δημοτικού: Μυθολογία – Προϊστορία.
Ο πρώτος κύκλος είναι οι Θεοί του Ολύμπου και περιλαμβάνει τέσσερα στάδια.

Το βουνό κατασκευάστηκε από τους δασκάλους με εφημερίδες και πολυουρεθάνη. Παράλληλα τα παιδιά έμαθαν για την χλωρίδα – τις διαφορετικές ζώνες βλάστησης σε αντιστοιχία με το υψόμετρο – και την πανίδα του Ολύμπου, τις διάφορες κορυφές του και βέβαια την ιστορία του.

Ζωγράφισαν αγριολούλουδα, χρυσαετούς, αγριόγιδες, τον ποταμό Ενιπέα με τους καταρράκτες και τις λίμνες του.

 


Στο τέταρτο στάδιο έγινε η τοποθέτηση των θεών και του παλατιού τους στην μακέτα του Όλυμπου.

Ο δεύτερος κύκλος του θέματος αυτού θα αποτελέσει έκπληξη.

Και όλα αυτά χάρη στην αγαπημένη μας  “δασκάλα” Λουκία Κονάρη “

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές  της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου

 

1 Comment

  • Όταν βλέπω το σχολείο που φοίτησα και τα αριστουργήματα που κάνουν τα σημερινά πιτσιρίκια, δεν μπορώ παρά να εκφράσω ένα μεγάλο μπράβο και απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους τους συντελεστές. E, άμα βρίσκονται και παλιοί συμμαθητές ανάμεσα τους, η χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Χρειαζόμαστε δημιουργικούς πολίτες και αυτές οι δράσες είναι δείγματα ελπίδας και αγωγής. Εμείς, η γενιά μου, φαίνεται ότι αποτύχαμε σε αυτό το τομέα. Μια ανακοίνωση του Δημοτικού συμβουλίου και της αντιπολίτευσης τα λέει όλα. Πιστεύω (και ελπίζω) ότι το δημοτικό συμβούλιο με την αντιπολίτευση 20 χρόνια μετά, να απαρτίζεται από αυτά τα πιτσιρίκια και να θυμάται πως να δημιουργεί με γνώμονα το κοινό καλό και συμφέρον και όχι με απαίδευτους εγωμανής πολιτευτές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio